INSAMLING. Det har startats en insamling till stöd för familjen till den mördade 19-åringen i Härnösand. Uppdaterad.

Bild med grafik som delats av Tommies vänner på sociala medier. Runorna är tillagda av Nordfront.

Som Nordfront rapporterat tidigare under veckan mördades en 19-årig ung man i Härnösand när han försökte hindra den tidigare sexbrottsdömde afrikanen Abubaker Mohamed från att våldta en kvinna på en fest. En polisutredning pågår och det återstår att se vad den kommer fram till, men att detta är vad som hänt intygas av flera personer bekanta till den döde och styrks av häktningsframställan som anger att Mohamed är misstänkt för bland annat grov våldtäkt, mord och misshandel.

Den mördade 19-åringen heter Tommie Lindh. Nordfront har tidigare avstått från att ange hela namnet av respekt för hans sörjande familj, men vi går ut med hela namnet nu då det tidigt släpptes av andra medier och familjen själva gått ut med att det är deras son som har dött på sociala medier.

En vän till Tommies familj har också startat en insamling till stöd för Tommies syster som nu förlorat sin bror. Insamlingen hittas här på Facebook för de som vill stödja den.

Enligt uppgifter på sociala medier och vänner till Tommie som Nordfront intervjuade igår var han nationellt sinnad, vilket även styrks av att han på sin profilbild på Facebook hade en logga förknippad med partiet Alternativ för Sverige.

Uppdatering:

Insamlingen har avslutats av personen som startade den. Det betyder att det inte längre går att donera via Facebook.


  • Publicerad:
    2020-05-13 14:30