HÄRNÖSAND. Nordfront TV sände idag direkt från Härnösand och minnesstunden för den mördade nationalisten Tommie Lindh.

Nordfront har under dagen direktsänt och -rapporterat från minnesmanifestationen för den mördade nationalisten Tommie Lindh i Härnösand. Rapporteringen avslutades klockan 14:45.

Personerna bakom initiativet meddelade via Nordfront under gårdagen att de tänkt sig ”en lugn, värdig och trevlig träff av mer informell karaktär men kanske ändå med enstaka tal och vi vet att det finns vissa andra planer på aktiviteter under dagen”.

Uppdatering 14:45: Två av Tommies vänner lägger ner kransen vid platsen för mordet.

Uppdatering 14:00: Polisen jobbar hårt.

Uppdatering 13:55: Nordfront TV:s direktsändning är nu avslutad. Minnet av den mördade unge svensken kommer dock att fortsätta hedras genom bland annat en kransnedläggning. För att få en mer intim och hedersam känsla kommer den dock inte att direktsändas.

Tittarna uppmanades i slutet att i fortsättningen inte bara låta händelser som den i Härnösand passera, utan manades till att lägga ner tid och resurser för att motverka den destruktiva utvecklingen i Sverige.

Uppdatering 13:35: Reportern Nicklas ”Morberg” Norling intervjuar den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expos lågtestosignalerande reporter Anders Dalsbro, som skuggas av en skumraskfigur med en kamera i högsta hugg. Expo verkar mer intresserade av att dokumentera deltagarna på plats än att stoppa rasfrämlingars våld mot svenskar.

Uppdatering 13:25: Pär Sjögren började sitt tal med att läsa upp namn på svenskar som dödats av rasfrämlingar. Sedan jämförde han mordet på Tommie med det på Daniel Wretström i Salem år 2000. I slutet av talet menade Sjögren att inte bara den sudanes som just nu är misstänkt för mordet är skyldig, utan att skulden även ligger på folkutbytesförespråkare.

Uppdatering 13:10: Simon Holmqvist uppmanar till en tyst minut för Tommie Lindh. Efteråt kommer tal att hållas av Pär Sjögren.

Uppdatering 12.50: Flygblad som handlar om mordet och de bakomliggande orsakerna till massinvandringen delas just nu ut till Härnösandsborna samtidigt som tal förbereds.

Uppdatering 12:35: Pär Öberg och Jimmy Thunlind diskuterar med den kristna sammankomsten som det enligt polisen inte gick att dela torg med:

Uppdatering 12:30: Nationella och andra sörjande har börjat samlas på Stora Torget i Härnösand.


  • Publicerad:
    2020-05-16 14:45