SVENSKFIENTLIGHET. Nordfront kan nu avslöja att rasfrämlingen som knivmördade en svensk man som försökte rädda den kvinna som han höll på att våldta är från Sudan. Han är sedan tidigare dömd för flertalet brott, bland annat sexuellt ofredande av en flicka.

Bild på den utpekade mannen från en av hans sociala medier.

Nordfront har tidigare skrivit om knivmordet i Härnösand, där en ung svensk man i gymnasieåldern tidigt på söndagsmorgonen dödades av en rasfrämling som höll på att våldta en kvinnlig bekant till honom. Enligt uppgift ska svensken ha gett sig på rasfrämlingen under våldtäktsförsöket, vilket ledde till att han mördades.

Enligt uppgifter på sociala medier ska den mördade svensken ha haft nationalistiska sympatier, men hans familj har via Facebook meddelat att de inte vill svara på några frågor om honom. Nordfront kan därmed inte bekräfta de uppgifterna.

Fram tills rasfrämlingens identitet blir bekräftat i en häktesförhandling har Nordfront också beslutat att hålla på hans identitet, som vi dock fått reda på. Men redan nu kan vi avslöja att den misstänkte mördaren är 23 år gammal, svensk medborgare och med ursprung i Sudan.

Han är sedan tidigare dömd för flera brott, bland annat narkotikabrott, stöld och snatteri. 2016 dömdes han för att ha sexuellt ofredat en svensk flicka som var under 15 år. I åklagarens gärningsbeskrivning, som domstolen fann styrkt i sin helhet, kan man läsa:

[Gärningsmannen] har den 3 oktober 2015 på flera platser i centrala Härnösand, Härnösands kommun sexuellt ofredat samt ofredat [flickan], som var under 15 år. Det sexuella ofredandet har bestått i att [gärningsmannen] sexuellt berört [flickan] genom att ta på hennes bröst och underliv såväl utanpå som innanför hennes kläder. Ofredandet har bestått i att [gärningsmannen] hållit fast [flickan], tryckt upp henne mot en vägg och slickat henne i ansiktet.

Sudanesen medgav under utredningen att han kände till flickans ålder, samtidigt som han skyllde sitt beteende på alkoholberusning. På grund av att han var 18 år när han ofredade flickan dömdes han endast till skyddstillsyn, trots att han var straffad sedan tidigare.

Nordfront följer ärendet och kommer med största sannolikhet att gå ut med den misstänktes identitet under dagen.


  • Publicerad:
    2020-05-12 10:25