Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
tomas eneroth

Sossekvinnor kritiserar valet av Eneroth

Anonymt brev från S-kvinnor Menar att partitoppen mörkar brottsanklagelserna.

Justitieministern vill synas verka för att grovt kriminella utvisas

INRIKES. De svenska domstolarnas tillämpning av lagarna hindrar att kriminella främlingar utvisas. Politiker, som utger sig för att vilja ändra på detta, nöjer sig med att ge vaga direktiv till utredningar.

Nya uppgifter: Knivmördaren i Härnösand är dömd sexualbrottsling från Sudan

SVENSKFIENTLIGHET. Nordfront kan nu avslöja nya uppgifter om rasfrämlingen som misstänks ha knivmördat en ung svensk man för att denne avbröt en pågående våldtäkt.

Moderat: “Utvisa utlandsfödda män som begår brott mot kvinnor”

POLITIK. Moderaten Sophia Jarl kräver i en debatt artikel att utlandsfödda män som begår brott mot kvinnor ska utvisas. Hon kräver också att hederskultur kriminaliseras och att särbehandling mellan pojkar och flickor i skolan förbjuds.

Nya Tider publicerar dokumentär om våldtäktsförsök vid asylboende

DOKUMENTÄR. Tidningen Nya Tider har publicerat en dokumentär om ett våldtäktsförsök vid ett asylboende i värmländska Deje. I dokumentären avslöjas hur myndigheter och media fokuserade på att dölja gärningsmannens identitet snarare än att hjälpa brottsoffret.

Statens institutionsstyrelse i blåsväder – flera anställda misstänks för sexuella relationer med intagna på HvB-hem

SEXUALBROTT. En 50-årig man som är anställd på Statens institutionsstyrelse (SiS) åtalas för flera fall av sexuellt utnyttjande av en flicka som tvångsvårdats på en av myndighetens boenden. Samtidigt misstänks flera anställda på ett SiS-boende i Norrland för att ha inlett sexuella relationer med intagna flickor.

Sexbrottsdömde läkaren Larry Nassar attackerad i rätten: “Ge mig en minut ensam med honom!”

USA. Under fredagen försökte en man attackera den sexbrottsdömde före detta läkaren Larry Nassar i rättssalen. Mannen är far till tre av Nassars offer.

Rasfrämlingar extremt överrepresenterade i sexualbrottsfall i Finland

FINLAND. Enligt färsk statistik från Finland är rasfrämlingar extremt överrepresenterade när det kommer till sexualbrott i landet.

Moderatförslag: “Kartlägg etniciteten på våldtäktsmän”

INRIKES. Moderaterna öppnar för att börja kartlägga sexualbrottslingars etniska ursprung i ett försök att stävja våldtäktsepidemin som drabbat Sverige.

Endast 8 procent av alla våldtäkter klaras upp 

INRIKES. Antalet våldtäkter som klaras upp sjunger drastiskt. Enligt Brås senaste statistik har endast 8 procent av alla anmälda våldtäkter i år hittills klarats upp.

Pedofiler ska registreras och visas upp för allmänheten

POLEN. Återkommande sexualbrottslingar ska föras in i ett register för att allmänheten ska kunna skydda sig mot personerna. Det har den polska regeringen beslutat.