FOTBOLL Mittfältaren Benjamin Acquah och ytterforwarden Joseph Amoako har stängts av från Helsingborgs IF då de båda misstänks för sexualbrott.

Nordfront rapporterade tidigare under dagen om att två afrikanska fotbollsspelare från Helsingborgs IF har stängts av då de gripits och förhörts misstänkta för sexualbrott. En av dem är misstänkt för våldtäkt och en för sexuellt ofredande. I båda fallen ska det röra sig om tonårsflickor, men det är separata brott.

Källor inom HIF:s supportrar har nu bekräftat för Nordfront att det rör sig om mittfältaren Benjamin Acquah som misstänks för sexuellt ofredande och ytterforwarden Joseph Amoako som misstänks för våldtäkt, båda från afrikanska Ghana.

Amoako lånades av HIF från den ghanesiska klubben Asante Kotoko SC i februari. Även Acquah lånades från en ghanesisk klubb under förra året, men i år valde HIF att använde en köpoption i låneavtalet för att göra afrikanen till en permanent del av truppen.

Acquah har dock inte spelat sedan september på grund av en skada som klubben nyligen gick ut med att han behövde operera innan han kunde komma tillbaka.

supporterforumet Svenska fans skriver folk bland annat att detta ”är den mörkaste säsongen i Helsingborgs över 100-åriga historia”. Man kritiserar även ledningen för HIF och konstaterar att de misstänkta spelarna under helgens matcher suttit på läktaren och stängts av först när brottsmisstankarna uppmärksammats i media.