FOTBOLL Ytterligare en sexualbrottsskandal håller på att rullas upp inom Allsvenskan. Två spelare i Helsingborgs IF ska vara misstänkta för våldtäkt respektive sexuell ofredande mot två tonåriga flickor.

Det var Fotbollskanalen som först rapporterade att två spelare i en allsvensk klubb i ”södra Sverige” var avstängda efter att de gripits och förhörts misstänkta för sexualbrott. Helsingborgs IF har nu gått ut med att det rör sig om deras spelare.

Den ene ska vara misstänkt för våldtäkt medan den andre spelaren ska vara misstänkt för sexuellt ofredande. Det ska röra sig om två olika brott mot två olika tonårsflickor. Båda männen ska ha släppts på fri fot efter förhör även om misstankarna kvarstår.

Helsingborgs IF skriver:

Spelarna i fråga har pausats från träning tills dess att vi fått mer information om hur åklagaren går vidare med ärendet. Föreningen ser naturligtvis allvarligt på anklagelserna och följer ärendena nogsamt. För närvarande råder dock förundersökningssekretess och vi kommer inte att kommentera ärendena vidare för tillfället.

Nyligen häktades Djurgårdens Afrika-förvärv Amadou Doumbouya på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Enligt obekräftade uppgifter till Nordfront ska det röra sig om afrikaner även i Helsingborgs-fallet. Nordfront återkommer när identiteterna på de misstänkta spelarna kan bekräftas