FOTBOLL Nordfront kunde i måndags avslöja att Djurgårdens Afrika-förvärv Amadou Doumbouya anhållits misstänkt för våldtäkt. Nu har afrikanen häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Det var under måndagen som nyheten kom att en fotbollsspelare i Djurgården hade gripits och anhållits misstänkt för våldtäkt. Nordfront var först med att avslöja att det rörde sig om Amadou Doumbouya, som värvades direkt från Afrika av Djurgården i vintras.

Under torsdagen begärde kammaråklagare Frida Vedin Doumbouya häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, vilket är den högre misstankegraden.

Enligt Sportbladet nekar afrikanen till brott, vilket hans advokat Olle Kristhammar gett besked om. Målsägandets advokat Nikola Pejic säger samtidigt till tidningen att hans ”klient är skärrad och mår väldigt dåligt efter händelsen”.

Djurgårdens vd Henrik Berggren vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till polisutredningen.

— Vi får helt enkelt låta polisutredningen ta de steg den behöver. Vi har inte pratat med spelaren i fråga. Vi vet inte mer än någon annan, säger Henrik Berggren till Sportbladet.

Häktningsförhandlingarna skedde under torsdagen i Stockholms tingsrätt och slutade med att Amadou Doumbouya häktades.

— Jag gjorde bedömningen att det föreligger sannolika själv för den här misstanken om våldtäkt, och att det finns skäl för häktning. Det är dels en fråga om ett allvarligt brott, där det finns en presumtion för häktning, men det finns även en flyktfara, säger åklagaren Frida Vedin till Fotbollskanalen och tillägger att hon bedömer bevisläget som gott.

Djurgården har stängt av Amadou Doumbouya i ”väntan på polisutredningens gång”. På Djurgården Fotbolls hemsida beskrivs afrikanen dock alltjämt som ”en mångsidig offensiv talang från Guinea”.

Enligt tingsrättens beslut ska åtal vara väckt senast den 20 oktober.