FOTBOLL Djurgården Fotboll har meddelat att man stänger av en av sina spelare som frihetsberövats misstänkt för våldtäkt. Nordfront kan nu avslöja att det rör sig om guineanen Amadou Doumbouya.

Under gårdagen gick Djurgården Fotboll ut med att man stänger av en av sina spelare. Detta då han under natten till måndagen greps, misstänkt för våldtäkt.

— Jag har en person anhållen för våldtäkt, en man i 20-årsåldern, jag kan inte berätta särskilt mycket mer, sa åklagarassistenten Frida Vedin till Aftonbladet på måndagen och tillägger att det misstänkta brottet ska ha skett under helgen.

I ett pressmeddelande på måndagen skriver Djurgården att de ”följer polisutredningen” men att man i övrigt inte har några kommentarer.

— Vi fick vetskap om det och då är det självklart att vi kommunicerar något. Det är en spelare i herrtruppen och nu väntar vi på polisutredningen. Spelaren blev frihetsberövad av polisen under natten till måndagen. Han är misstänkt för brott och Djurgården följer polisutredningen. Vi har inga andra kommentarer i ärendet, säger sportchefen Bosse Andersson till Aftonbladet.

Men Nordfront kan nu avslöja att det rör sig om Amadou Doumbouya, som i vintras kom till Djurgården från Guinea, där han spelat i akademilaget Diamonds of Guinea. Doumbouya har ett fyraårskontrakt med Djurgården, som löper ut 2026.

— Jag hoppas att få vara med och vinna ligan med Djurgården och sedan få kvala till Champions League. Dessutom är det inspirerande att se resan ut i Europa som många afrikanska spelare har gjort via Djurgården. Jag har kollat på en del matcher med Edward Chilufya och jag hoppas att även jag kan göra den resan i framtiden. Men först och främst fokuserar jag på att utvecklas här i Djurgården, sa Doumbouya i samband med att han skrev kontrakt med Djurgården.

Djurgårdens hemsida beskrivs den våldtäktsmisstänkte afrikanen som en ”mångsidig offensiv talang från Guinea”.

Enligt obekräftade uppgifter till Nordfront misstänks Amadou Doumbouya även för misshandel i samband med våldtäkten.