SVENSKFIENTLIGHET. Enligt uppgifter till Nordfront var knivmördaren i Härnösand en rasfrämling som hade ihjäl en svensk som reagerade på en våldtäkt av en av hans väninnor.

Bild på den utpekade mannen från en av hans sociala medier.

Tidigt på söndagsmorgonen knivhöggs en ung svensk man i gymnasieåldern i Härnösand med ett vasst föremål. Mannen fördes till sjukhus men avled tidigare idag vid 14-tiden.

Enligt uppgifter till Nordfront från en person som är bekant med situationen ska gärningsmannen vara en 22-årig sudanes som höll på att våldta en av den svenske mannens kvinnliga vänner. Den unge svenske mannen ska då ha gått emellan varpå sudanesen drog kniv och högg honom i bröstkorgen.

Den svenske mannen ska ha varit illa däran och knappt andats när sjukvårdspersonalen kom och forslade iväg honom till Karolinska sjukhuset i Stockholm.

För att få uppgifterna om den misstänkte gärningsmannen bekräftade har Nordfront kontaktat berörd tingsrätt, som dock inte kan bekräfta någonting ännu:

Om åklagaren inte väckt åtal eller lämnat in häktningsframställan så är personen sekretess hos oss. Begärs personen häktad eller åtal väcks så blir personen offentlig om inte personen är skyddad av andra anledningar.

Nordfront följer ärendet och kommer gå ut med namn och bild på den misstänkte så fort myndigheterna erkänner att det är denne invandrare som är frihetsberövad i fallet.


  • Publicerad:
    2020-05-11 20:30