SVENSKFIENTLIGHET. Sudanesen Abubaker Mohamad har begärts häktad misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel efter att ha våldtagit en kvinna och knivmördat en svensk yngling som försökte stoppa honom.

Sudanesen Abubaker Mohamad (19970620-8379) misstänks ha huggit ner en ung svensk man i Härnösand. Skärmbild Facebook.

Våldsbrottet skedde tidigt på söndagsmorgonen i en lägenhet i Härnösand, där en sudanesen högg en svensk man i gymnasieåldern i bröstet med ett vasst föremål. Det brutala angreppet ska ha skett när den svenske mannen försökte hindra främlingen att våldta en ung svensk kvinna.

Offret fördes till sjukhus där han vårdades för stora blodförluster. Inledningsvis sades att den svenske mannen vårdades på sjukhus men sedermera kom han att avlida av sina skador.

Enligt obekräftade uppgifter var den mördade svensken nationell.

Nordfront fick tidigt uppgifter att den misstänkte gärningsmannen var en Abubaker Mohamad (19970620-8379), som misstänktes för mordförsök och senare även mord. Under onsdagen blev Mohamads identitet känd då han häktades av Ångermanlands tingsrätt. Han misstänks för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grov misshandel och olaga hot.

Som Nordfront kunde rapportera tidigare idag är Mohamad sedan tidigare dömd för flera brott, bland annat narkotikabrott, stöld och snatteri. 2016 dömdes han för att ha sexuellt ofredat en svensk flicka som var under 15 år.

I häktningsframställan står det att Mohamad är medborgare i Sudan, men i en tidigare dom mot sudanesen framgår att han är medborgare i både Sudan och Sverige. Migrationsverket saknar också uppgifter om honom, vilket styrker att han har ett svenskt medborgarskap.

Exakt vad som hänt i Härnösand är ännu inte helt klart, men Nordfront följer ärendet noga och arbetar med diverse källor.

Källa:
Ångermanlands TR: B 1105-20


  • Publicerad:
    2020-05-12 16:00