Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tommie gav sitt liv för att skydda en kvinna: ”Han skulle aldrig vika ner sig”

Av Redaktionen, 2020-05-12
redaktionen@nordfront.se

IN MEMORIAM. ”Jag skulle gladeligen lägga mitt liv för det jag tror på”, ska 18-årige Tommie ha sagt nyligen. Under natten till söndagen mördades han av en rasfrämling när han försökte förhindra en våldtäkt av en kvinnlig bekant.

Bild med grafik som delats av Tommies vänner på sociala medier. Runorna är tillagda av Nordfront.

Nordfront har uppmärksammat tragedin med mordet på en 19-årig svensk man, som dog under söndagen efter att ha knivhuggits svårt. Sudanesen Abubaker Mohamad (19970620-8379) misstänks ha mördat 19-åringen för att han försökte stoppa främlingen från att våldta en ung svensk kvinna på en fest. Tommie, som 19-åringen heter, togs med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

LÄS MER: Härnösand: Abubaker Mohamad häktas för bland annat mord och grov våldtäkt

Mohammed sitter nu häktad, misstänkt för mord, grov våldtäkt, grov misshandel och olaga hot. Sedan tidigare är han dömd för bland annat stöld, snatteri, narkotikabrott och sexuellt ofredande av en flicka som vid tidpunkten var yngre än 15 år.

Nordfront har varit i kontakt med två av Tommies vänner, som berättar om en ung nationell man full med framtidshopp och som aldrig vek från sina principer. Främst sympatiserade Tommie med Alternativ för Sverige, men enligt hans vänner var han trots detta övertygad nationalsocialist.

— Jag tror inte han har någon ånger över hur han fick gå. Om jag får säga det själv skulle han inte göra det på något annat sätt, berättar Tommies kompis som kallar sig Flinten för Nordfront, angående hur Tommie dog.

— Han fick det ultimata testet och han visade att han hade hjärtat på rätt plats, att han menade allt han tidigare sagt. Jag vet att Valhall välkomnar honom med öppna armar.

Alexander, som bor i Västsverige och lärde känna Tommie för några år sedan, säger samma sak.

— Han dog på ett bra sätt. Han dog när han försvarade en vän, han gjorde det rätta och det är den Tommie jag känner och älskar.

Enligt Alexander var agerandet typiskt för Tommie.

— Han försvarade alltid sina kamrater och tjejkompisar från både rödingar och invandrare.

”Han ställde alltid upp”
Tommie och Alexander lärde känna varandra via internet 2017 och de spelade ofta onlinespel tillsammans. Sedan dess har de också hunnit träffats ett par gånger och Alexander berättar att tanken var att Tommie skulle komma ner till Västsverige i sommar och arbeta.

— Han var en av de sannaste polarna jag haft i mitt liv. Han sa alltid vad han tyckte, även om folk inte tyckte om honom för det. Men det var därför vi tyckte om honom.

— Han ställde alltid upp och fanns alltid där för en.

Tommie, Alexander och Flinten var alla skinnskallar, en subkultur som gjorde att de stod varandra väldigt nära.

— Vi började umgås när jag var 16. Han var den enda skinnskallen som fanns i stan så det var rätt naturligt att vi började umgås, berättar Flinten.

— Han var en riktig glädjespridare, alltid positiv.

Ville hjälpa sitt folk
Varken Alexander eller Flinten var med kvällen när Tommie mördades. Men Flinten berättar att tanken var att han skulle vara på samma fest, men att det av olika anledningar inte blev så. Han bekräftar dock att Tommie gav sitt liv när han försökte stoppa våldtäkten av den unga kvinnan.

— Det är korrekt. Hela Tompas liv har han aldrig varit rädd för att säga vad han tycker.

Alexander berättar för Nordfront hur snacket går i bekantskapskretsen om händelsen.

— Han var på en fest och då kom det någon jävla ***** dit som försökte våldta en av hans tjejkompisar. Och när Tommie försökte gå emellan blev han knivhuggen i bröstkorgen och sedan slagen när han låg ner. Sedan fortsatte [gärningsmannen] att våldta henne.

Båda menar dock att det är helt otänkbart att Tommie medvetet ska ha bjudit en rasfrämling på fest.

Flinten berättar att Tommie hade många planer för livet om hur han skulle hjälpa till att förbättra situationen för sitt folk.

— Han hade jättemånga planer för livet, karriärplaner och tankar på att gå med i Alternativ för Sverige och bidra till den nationella kampen på alla sätt han kan.

Till Nordfront delar Alexander med sig av en text han skrivit om sin fallne kamrat på Instagram:

Tommie, jag kommer sakna dig något enormt min älskade kamrat. Du var av en stark karaktär, du sa vad du tyckte även fast folk hatade dig för det. Du va en stark man och en sann kämpe för ditt land. Du var min vän och min broder. Du tar nu din plats bland Sveriges sanna martyrer. Tommie vila i fred och var säker på att kampen fortsätter, vad som än krävs. Vi ses i Valhalla broder!🇸🇪💐❤️

Nordfront fortsätter att följa ärendet med mordet på Tommie.


  • Publicerad:
    2020-05-12 19:16