KOMMENTAR. Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind kommenterar hur media och myndigheter nu börjat skademinimera efter mordet och våldtäkten i Härnösand.

Efter att Tommie Lindhs namn börjat trenda på Twitter, riksdagsledamöter börjat tala om mordet och händelsen fått stor internationell uppmärksamhet har nu systemet börjat trappa upp sina försök att de-eskalera den folkliga vreden.

Redan förra veckan började det när polisen på falska grunder avslog ansökan om att hålla ett öppet och organisationsobundet torgmöte för att hedra Tommie Lindh i centrala Härnösand.

Istället fick ett mer improviserat och otillståndsgivet möte hållas där Pär Sjögren talade. Det mötet kritiserades omedelbart som en ”nazistmanifestation” och media fick landshövding Berit Högman att kraftigt fördöma mötet som skedde på trappen utanför hennes residens.

Tidningen Journalisten kunde sedan rapportera om vad som egentligen är en mindre pressfrihetsskandal, där en P4-boss tog ner ett reportage som en reporter gjort bara för att chefen menade att Nordiska motståndsrörelsen som nyheten handlade om vill ha uppmärksamhet men inte ska få det. I efterhand ljög chefen och menade att inslaget togs ner eftersom polisen inte tillåtits bemöta Högmans kritik mot att de tillät ”NMR-mötet”. Det var viktigt att alla skulle få komma till tals, alla utom Nordiska motståndsrörelsen då förstås.

Angående samma möte skrev SVT att ”Ett stort antal poliser fanns plats [sic!] – men valde att inte ingripa”. Detta är i princip en ren brottsuppmaning till polisen. För så länge polisen följer svensk lag har de ej rätt att upplösa sammankomster endast på grund av att de saknar tillstånd och detta vet rimligtvis SVT om, men ändå antyder tidningen helt uppenbart att polisen lagen till trots borde ha stoppat mötet och gripit deltagarna! (Detta med att påstå att icke-tillståndsgivna sammankomster borde stoppas är en återkommande bluff som regimtrogna journalister gång på gång gör för att måla upp bilden av att deras politiska fiender ”kommer undan” för mycket och borde förföljas hårdare av polisen.)

Attacken mot familjen och Tommies ära
Idag eskalerade svinerierna när Tommie Lindhs fader som ett led i denna propagandaoffensiv tvingades försöka förklara sina egna politiska ståndpunkter såväl som den mördade sonens åsikter, eftersom SVT-reporten Fredrik Israelsson (passande namn förövrigt) ställde honom mot väggen. Detta alldeles på håret lite över en vecka efter att Tommie mördats.

Det brinner i den mångkulturella skönmålningen och en filt måste läggas över hela fallet. Tommie som bland annat hade en AfS-profilbild på sin Facebook-sida hade inga systemkritiska åsikter, han kritiserade inte alls invandringspolitiken som ledde till hans egen död. På det här viset tvingas fadern ljuga om sin döde son för att skydda sin familj från dessa medieråttor som garanterat skulle starta ett drev mot hela familjen om de ställde sig på den goda sidan i den här konflikten.

Redan förra veckan gick den lokala Bonniertidningen ut med att Tommie minsann var ”känd av polisen” för att han varit misstänkt och friats för att ha ristat ett hakkors i en kyrka. Även mördaren var känd av polisen, så kanske var det en uppgörelse mellan två kriminella individer – antyder Allehandas rapportering.

Den sista stöten har idag satts in av kammaråklagare Stina Sjöqvist. Hon som ska arbeta för att fälla Tommies mördare har idag istället lagt större delen av dagen på att försöka plocka ner Tommies hjältegloria i ett antal intervjuer. Tyvärr har till och med alternativmedier som Fria Tider och Nyheter Idag deltagit i den här förvirrings- och nedtystningskampanjen. Det ska dock sägas att Nyheter Idag agerade mycket mer nyanserat och försiktigt, så heder åt dem i det.

Det åklagaren idag har uttalat sig väldigt bestämt om är att Tommie inte mördades för att han försökte avbryta en pågående sexakt där en kvinna blev våldtagen av den misstänkte.

Detta uttalar sig åklagaren om som svar på uppgiften att Tommie försökte stoppa en våldtäkt, en uppgift som har fått stor spridning och kan tolkas på två sätt.

Den ena tolkningen är den åklagaren gör – att Tommie bokstavligt talat ska ha avbrutit en våldtäktsman i dennes sexakt. Detta verkar vara felaktigt och missuppfattningen grundar sig förmodligen i att åklagaren tidigt berättade att en kvinna utsattes för två våldtäkter. Många tolkade då detta som en påbörjad våldtäkt som Tommie avbröt innan han knivhöggs och våldtäktsmannen därefter kunde genomföra en till mer fullbordad eller brutal våldtäkt (den av de två våldtäkterna som rubriceras som grov). Detta har idag bestämt dementerats av åklagaren, varför båda våldtäkterna åklagaren talar om kan antas ha skett efter att Tommie blev knivhuggen. Att kvinnan förmodligen våldtagits två gånger efter att hennes vän blivit nedstucken gör inte direkt historien mindre mörk och jävlig. (Enligt åklagaren har den här tragedin utspelat sig under tre timmar på söndagsmorgonen, men hon vill inte säga i vilken ordning något har hänt annat än att allt ska ha börjat med ett hot. Här tycker jag man kan fråga sig vart polisen var och om de tog hela tre timmar på sig att ta sig till lägenheten efter att larmet inkom? Men när polisen larmades vill inte heller åklagaren avslöja.)

Den andra tolkningen av påståendet är att Tommie försökte stoppa en våldtäkt som ”hängde i luften” och var lätt att förutse, då den på sätt och vis redan påbörjats innan knivhuggningen. Denna tolkning bedömer jag som fortsatt rimlig sett utifrån den information vi har tagit del av – information som i övrigt också visat sig korrekt till exempel beträffande gärningsmannens identitet och alla andra större detaljer som hittills framkommit om fallet.

När vi kontaktade åklagaren tidigare idag vägrade hon dessutom att dementera att kvinnan våldtogs mer eller mindre direkt efter att Tommie knivhuggits, vilket visar att det förmodligen ändå finns ett starkt samband mellan de två brotten trots att åklagaren till bland annat Fria Tider sagt att händelserna är ”separat från varandra”. Åklagaren säger även följande till Fria Tider:

Det är inte en så kallat svensk kvinna som blir våldtagen av en mörkhyad man där en svensk man tvingas avbryta och blir knivhuggen till döds.

Det hon menar är som sagt var att det inte pågick en våldtäkt innan Tommie blev nedhuggen. Men det som sticker ut och enligt mig avslöjar åklagaren är formuleringen ”så kallat svensk kvinna”. Enligt Nordfronts uppgifter är kvinnan svensk, hon kan inte betraktas som en invandrare eller främling på något sätt. Formuleringen ”så kallat svensk” är alltså i grund och botten det klassiska PK-hyckleriet om att svenskar aldrig finns som en riktig folkgrupp förutom när de gjort något fel och ska klandras för det.

Sanningen är dock att vi svenskar finns och att för många av oss drabbats av mord och våldtäkter på grund av svenskfientligheten och mångkulturen. Fallet i Härnösand är ett av många exempel, ett av de värre exemplen. Och vi kommer fortsätta följa fallet och rapportera om det, för när systemet agerar så som de har gjort här vet vi att vi har hittat en öm punkt.


  • Publicerad:
    2020-05-19 23:20