UTRIKES. Efter det senaste terrordådet som drabbade Europa uppmanar nu Spaniens chefsrabbin alla judar att fly till Israel.

Spaniens chefsrabbin uppmanar nu alla judar att flytta till Israel efter att ha uttalat sig om att Europa är ”förlorat” på grund av hotet från islamister. Uttalandet kom efter att det senaste terrordådet som drabbade Barcelona i torsdags där 14 personer dödades och över 100 personer skadades när rasfrämlingar körde ner fotgängare på en strandpromenad.

Europa har under de senaste åren varit ett regelbundet mål för terrorism och nu har därför Spaniens chefsrabbin Meir Bar-Hen gett rådet åt sin församling att flytta till Israel för att fly från terrorn. I en intervju med den judiska nyhetsbyrån JTA sade han:

— Jag talar om för min församling: Tänk inte att vi är här för gott, och uppmuntrar dem istället att köpa en bostad i Israel.Vidare sa han:

— Den här platsen är förlorad. Upprepa inte misstaget av de algeriska judarna eller av de venezuelanska judarna. Det är bättre att fly tidigt än för sent. Europa är förlorat.

Källa:
’Better get out early than late’: Barcelona’s chief rabbi urges Jews to move to Israel as he warns Europe is ’lost’ because of threat from radical Islam


  • Publicerad:
    2017-08-20 20:55