SIONISM. Vänskapsförbundet Sverige-Israel ska vända den utbredda ”antisemitismen” i Sverige till ”pro-semitism”.

Sverige är Europas mest Israelfientliga land” hävdar Stefan Dozzi, som är ny generalsekreterare för Vänskapsförbundet Sverige-Israel som är en sionistisk lobbyorganisation. Vänskapsförbundet ska nu vända situationen och få Sverige att istället bli Europas mest Israelvänliga land. Uttalandet kommer efter vad Dozzi kallar för ”flera angrepp mot judar i Sverige.

Med det avses de två incidenter i Göteborg och Malmö då arga araber i början av december hade kastat en brinnande glasflaska mot respektive stads synagoga. Glasflaskeattackerna skedde i samband med protester mot att USA hade aviserat att flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Detta beslut är mycket kontroversiellt, i synnerhet för palestinierna som utsätts för folkmord av terrorstaten Israel. Sionister har dock lobbat för ambassadflytten i årtionden.

— De hemska attackerna på judar i Sverige har pågått länge. Angreppen kommer både från höger- och vänsterextrema grupper, säger Dozzi till den norska publikationen Norge IDAG.

— Vi menar att den svenska regeringen bär ett stort ansvar för att det sociala klimatet har blivit så förfärligt. Huvudsakligen är det utrikesminister Margot Wallström som bär ett stort personligt ansvar för att ha skapat dagens Israelfientliga klimat, som vi anser har bidragit till en ökning av antisemitismen i landet. Det är hennes fel att Sverige, som enda land i Europa, har erkänt staten Palestinas existens, menar Dozzi.

På frågan om hur Dozzi anser hur det ska gå till att vända judarnas ”situation” i Sverige, svarar han:

— Vänskapsförbundet Sverige-Israel arbetar nu hårt och målmedvetet för att stoppa och bekämpa antisemitismen. Vi jobbar också målmedvetet politiskt inför valet i Sverige i höst för att få till en ny Israelvänlig regering och en ny Israelvänlig Mellanösternpolitik. Det är genom att påverka politiken i rätt riktning som Sverige kan bli Europas mest Israelvänliga land, vilket är vårt huvudmål. Vi arbetar också kraftfullt med opinionsbildning och marknadsföring, säger Stefan Dozzi.

Trots att Dozzi hävdar att Sverige är Europas mest Israelfientliga land så är ”Sverige i grunden Israelvänligt”, säger han. Man kan fråga sig hur detta hänger ihop. Om det stämmer, kan det peka på att Israel knappt stöter på några hinder för att öka sitt inflytande i Europa. Ändå ökar judarna, enligt Dozzi själv, trycket på sina värdländer, nu i synnerhet på Sverige.

Källor:
– Nå skal Sverige bli Europas mest Israel-vennlige land
Stefan Dozzis Twitter


  • Publicerad:
    2018-01-15 12:05