UTRIKES Protestmarsch mot vaccintvång och restriktioner i Österrike, demonstration för ”bättre sjukvård” i Frankrike där många sagt upp sig efter vaccinkravet. Dessutom liknande manifestationer i Tyskland och Nederländerna.

Idag har det anordnats protester på flera håll i Europa, riktade mot åtgärder som vidtagits under förevändningen att de krävs för att stoppa coronaviruset.

I Österrikes huvudstad Wien anordnades en protestmarsch mot vaccintvånget och restriktionerna. Österrike är det första landet i Europa som fattat beslut om att tvinga befolkningen att vaccinera sig, skriver RT.

Även i Frankrikes huvudstad Paris har det varit en form av manifestation, med budskap om att skydda och förbättra sjukvården i landet. Detta ska enligt RT vara kopplat till coronarestriktionerna, då många sagt upp sig eller sjukskrivit sig från vården efter att vaccintvång infördes för personal.

Protester mot restriktionerna i Tyskland och Nederländerna har också hållits. I Tyskland samlades människor åtminstone i Berlin:

I Nederländerna hölls demonstration i staden Utrecht: