DALARNA Den antisvenska organisationen ”Dalarna mot rasism” kommer att lägga ned sin verksamhet. Detta beslut togs under ett styrelsemöte på onsdagen med motiveringen att ”ingen vill engagera sig”.

”Dalarna mot rasism” (DMR) gjorde sig ökända efter Nordiska motståndsrörelsens framgångsrika demonstrationer i Borlänge 2016. Gruppen fick stor uppmärksamhet i media tack vare Motståndsrörelsens framgångar i regionen.

Men nu tvingas den antifascistiska organisationen att lägga ned sin verksamhet, rapporterar P4 Dalarna. Beslutet togs efter ett styrelsemöte på onsdagen och bakgrunden är att man har svårt att få folk att engagera sig.

Föreningens ordförande Angelica Andersson beklagade sig redan 2020 över att folket i Dalarna visade så dåligt intresse för hennes verksamhet.

”Det är tufft att organisera sig mot rasismen när människor är trötta och SD kan bli största parti i nästa val. Vi i Dalarna Mot Rasism märker hur orken och lusten tryter hos många som engagerat sig över tid och så många vi pratar med är trötta och ledsna. Det är inte den organiserade antirasismens storhetstid i Dalarna just nu. Antalet engagerade dalar och initiativen blir färre och färre”, skrev hon 2020.

Enligt P4 krävs formellt två styrelsebeslut för att nedläggningen ska verkställas. Om inget mirakel sker för ”Dalarna mot rasism” kommer man att ta samma beslut på nästa styrelsemöte som hålls i maj.

— Det är vemodigt och sorgligt, men den dominerande känslan är att jag är väldigt stolt över vad vi har gjort och åstadkommit, säger Angelica Andersson nu till P4.

Exakt vad DMR har åstadkommit utvecklar dock inte Andersson i intervjun.