KOMEDI Nick Alinia frågar ut vänsterextremisten Martin Soneby i ny film. Hans insyn i pedofilvännens brottslighet ifrågasätts och Soneby skyller bokföringsbrott på nazisttrakasserier.

I maj i år stod den vänsterextrema aktivisten Martin Soneby åtalad för grovt bokföringsbrott. Den flerfaldigt dömda pedofilen Björn Hallenberg, även känd från Dumpen, var medåtalad. Hallenberg är affärspartner med Soneby sedan många år och de har suttit i samma bolagsstyrelse.

Nick Alinia sökte upp Soneby inför hans senaste rättegång och har nu släppt en film om konfrontationen. Soneby ifrågasätts bland annat om vad han har känt till om sin vän, då det finns ett flertal frågetecken kring detta.

I filmen summeras Hallenbergs gedigna pedofilhistoria, där bland annat äktenskapsplaner med en 13-åring nämns. Han är dömd för en stor mängd pedofilrelaterade brott där sexuella övergrepp på barn ingår.

Soneby är dömd för flera fall av grovt förtal och blev dömd för bokföringsbrott i juni i år. Han har även varit misstänkt för skadegörelse och ofredande, vilket ska ha varit en respons på upplevd rasism. Då ofredade han en kvinna och förstörde hennes cykel. Soneby är en varm förespråkare av grovt våld mot meningsmotståndare och har tidigare gjort obehagliga uttalanden om pedofili.