Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

De andras liv

Av Robin Palmblad, 2015-02-08
robin.palmblad@nordfront.se

VECKANS FILM. Denna vecka blir det ett tyskt drama från 2006, som handlar om hur politiskt inkorrekta behandlades i Östtyskland.

Stasi-anställde Hauptmann Gerd Wiesler, en av filmen huvudkaraktärer.

Stasi-anställde Hauptmann Gerd Wiesler, en av filmen huvudkaraktärer.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Med avstamp i dagens Sverige
Jag minns att jag en gång läste en kommentar där kontentan var att ”min vän bodde i Östtyskland och han berättar att det svenska samhället i vissa aspekter är mycket mer kontrollerande av sin medborgare”.

Huruvida det stämmer är jag osäker på. Någon läsare kanske vet?

Det står ju klart att Marcus Birro sparkats från två anställningar på grund av politisk inkorrekthet. Och att hans fru pekar ut honom som rasist-kollaboratör, och säger att han borde veta bättre än att avvika från den nuvarande maktens ideologi.

Scen från filmen: Nervositet kring politiskt inkorrekt skämt vid lunchbordet. Ungefär som en diskussion om massinvandring i dagens Sverige?

I Sverige har vi en grundlag som säger att åsiktsregistrering i allmänna register är förbjudet, och att det ska råda yttrandefrihet och mötesfrihet.

Fast i Sverige har vi även judiska tidningar (med Expressen, Aftonbladet och Expo i spetsen) som i decennier arbetat frenetiskt för att annullera dessa rättigheter, genom att uppvigla till mötesstörningar och systematisk terrorisering av politiskt inkorrekta medborgare.

Juden Carl-Johan Bonnier gillar inte svenskars rättigheter.

Har skapat dagens Sverige: Juden Carl-Johan Bonnier har med sin massmedia-koncern satt sig över svensk grundlag, till nackdel för svenskars rättigheter. Tidigare i veckan drev hans publikation Expressen en massinvandringskritiker till självmord. Det var även från Expressen som åsiktsbrottslingen Marcus Birro sparkades.

På så vis har dessa tidningar och storkapital kunnat ta strypgrepp på ett helt folk, och hitintills genom stigmatisering, hotelser och uppviglat våld tvingat landet till att utvecklas i en viss riktning.

Detta förfarande går att spåra till idéläran om ”repressiv tolerans”, uppfunnen av den kulturmarxistiske juden Herbert Marcuse från Frankfurtskolan.

Stasis emblem.

Stasis emblem: ett hand som håller ett vapen med bajonett, där den Östtyska flaggan vajar ifrån, dekorerad med sina frimurarsymboler.

Drama om hur politiskt inkorrekta behandlades i Östtyskland
I filmen Das Leben der Anderen (översatt: De andras liv), inspelad 2006, får vi alltså se en filmatisering av hur det sägs ha gått till i Sveriges föregångare, Östtyskland, och hur politiskt inkorrekta behandlades och övervakades där.

Huvudkaraktären som filmen följer är Hauptmann (översatt: kapten) Gerd Wiesler, en Stasi-anställd som i realtid övervakar och lyssnar på vad två bohemer och tillika politiskt inkorrekta har för sig.

Vi vet även att i dåtidens demokratiska Östtyskland kunde politiskt inkorrekta också avrättas, ett öde som drabbade studenten Herbert Belter efter att han ifrågasatt bristen på frihet och delat ut flygblad.

Dramat är avkopplande och skonsamt mot magen — all form av multikulti, som vanligtvis trycks ner i våra halsar, lyser med sin sköna frånvaro i denna film.

Med avstamp i dagens Sverige ger filmen även ett intressant perspektiv.

Das Leben der Anderen finns som blu-ray-rip i xvid-format med tillhörande engelsk undertext och svenska undertexter, det är dock olagligt att fildela.


  • Publicerad:
    2015-02-08 09:00