MOTSTÅNDSRÖRELSEN. De åtalade aktivisterna från Motståndsrörelsen som missade rättegångsförhandlingarna efter bombhotet mot Uppsala tingsrätt tidigare idag har nu gripits i sina hem av polisen inför morgondagens förhandlingar.

Avspärrning vid Uppsala tingsrätt. Foto: Läsarbild/Nordfront

Avspärrning vid Uppsala tingsrätt. Foto: Läsarbild/Nordfront

De tre aktivisterna som står åtalade misstänkta för att ha misshandlat den vänsterextreme provokatören Anders Henriksson har gripits inför rättegången imorgon.

Gripandena skedde under torsdagskvällen i aktivisternas hem och på order av tingsrätten då aktivisterna missade den första rättegångsdagen idag efter bombhotet som riktades mot Uppsala tingsrätt.

De åtalade aktivisterna var på plats vid tingsrätten i morse men valde att bege sig hemåt efter att tingsrätten bombhotats och innan de nåddes av information om att tingsrätten ville att rättegången skulle fortsätta senare under dagen.

Aktivisterna har preliminärt dömts till 4 000 kr i böter eftersom de uteblev från dagens fiaskoartade förhandlingar som inte kunde genomföras ordentligt trots en omfattande polisinsats. Tingsrätten hoppas nu hinna genomföra hela rättegången under fredagen istället.

Under dagen hängde Expressen ut de tre åtalade svenskarna trots att de bara är åtalade och ännu inte dömda. Samtidigt censurerar Expressen och andra medier som står under sionistiskt eller övrigt svenskfientligt inflytande mer eller mindre systematiskt ansiktena på bland annat utländska våldtäktsmän även efter att de blivit dömda.

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2015-05-07 22:45