SÄPO. Två Säpo-agenter från Stockholm besökte under förmiddagen oanmält den nationelle aktivisten Christopher Pedersen, i Malmö. Nordfront har fått en intervju med honom.

sapo_joggen

SÄPO-joggen.

Under förmiddagen besökte Säkerhetspolisen (Säpo) oanmält den nationelle aktivisten och tidigare svenskpartisten Christopher Pedersen, som bor i Malmö. Nordfront har fått en intervju med honom.

— Man snackar inte med dem, de har hört av sig en gång tidigare men det var flera år sedan, då fick de ingen information alls och då slapp jag dem. I detta fall ville jag ha information av dem, så att jag kunde varna andra om vilken verksamhet de bedriver just nu och vilka intressen de har.

— Jag ville veta deras fokus. Två snubbar från Stockholm kör bil hit ner, det är ju en rätt lång resa.

Tror du de kan ha planerat att besöka fler?

— Ja det är mycket möjligt. De kom på förmiddagen så de har tid till fler hembesök. När de skulle sticka antyddes det att de skulle stanna till någonstans på vägen.

Tror du de har ett intresse av att förhindra att SvP:are går över till Motståndsrörelsen?

— Det är svårt att säga deras specifika intresse, men det var väldigt tydligt att de var mycket intresserade av hur folk förhåller sig till Motståndsrörelsen i och med att de ställde specifika frågor om organisationen, bland annat eftersom jag har skrivit för Nordfront.

Så de visste att du skrivit på Nordfront?

— Ja, de visste de så klart. De ställde frågor som ”hur känns det att ens förknippas med SMR” och de drog på med saker så som att ”nästan alla som jobbar på Nordfronts redaktion är dömda för eller misstänkta för grov brottslighet och går runt med knivar”.

— Då frågade jag dem ifall de påstår att Nordfront-redaktionen går runt med kniv och är kriminella. ”Nej, nej, alltså, men SMR gör ju det”. ”Men vad är då problemet med att jag skriver en artikel om feminism”?

Christopher Pedersen vill understryka att han i dagsläget inte är medlem i Motståndsrörelsen.

Lyssna på den spontana intervjun här:

Tips för de som får hembesök av Säpo:

  • Fotografera dem
  • Använd diktafon och spela in allt som de säger
  • Säg så lite som möjligt, personer som lämnar information kommer Säpo att fortsätta trakassera
  • Kontakta Nordfront omedelbart och delge information om händelsen

  • Publicerad:
    2015-06-10 13:47