MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Polisens säkerhetstjänst (PST) i Norge har registrerat en ökad aktivitet från ”högerextrema” i Trøndelag och de bekymrar sig över Motståndsrörelsen.

PST

Det var poliskommissarie Tore Brenne vid polisens säkerhetstjäns (PST) som kom med uttalandet. Till Trønder-Avisa säger han att PST har registrerat en ökad aktivitet bland så kallade högerextrema. Enligt honom så är det händelser som terrordådet i Paris som bidragit till polariseringen i samhället.

— Terroraktioner utförda av extrema islamister i Europa har en tendens till att leda till ökad polarisering och något mer tillspetsade fronter.

Brenne säger vidare att PST oroar sig mest över Motståndsrörelsen. Detta då organisationen, enligt honom, ”legitimerar användandet av våld”.

— Vi är inte lika bekymrade över rörelser som Pegida eller Norwegian Defence League, då de inte är villiga att bruka våld. Vi är mer bekymrade över Den norske motståndsrörelsen, som i allt större grad legitimerar användandet av våld.

Att Den nordiske motståndsrörelsen har ett förbud mot bruk av offensivt våld, och endast tillåter självförsvar, nämner han såklart inte.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källa:
PST: Økning i høyreradikale miljøer i Trøndelag


  • Publicerad:
    2015-12-04 07:30