SANDVIKEN. Endast en enda besökare kom på den så kallade demokratidagen som anordnats för ungdomar i Sandviken i lördags. Arrangemanget fick därmed ställas in.

Behrang Miri har svårt att locka publik.

Behrang Miri har svårt att locka publik.

Rådet för folkhälsa och trygghet hade genom kommunstyrelsens representant Kerstin Almén (S) anordnat arrangemanget “demokratidagen” som riktades till ungdomar i Sandviken.

Med underhållning av bland annat iraniern Behrang Miri skulle ungdomar lockas till arrangemanget. Men besökarna uteblev, endast en enda besökare hade tagit sig till platsen. Bristande kommunikation uppges vara orsaken till att ungdomarna inte valde att besöka jippot samt många andra saker som inte klaffade under planeringen, enligt Almén.

Det är inte första gången ett arrangemang med Miri floppar. Den 14 maj i år hade ABF Dala Finnmark slagit på stora trumman för att locka folk att besöka premiären för ”Antirasistiskt forum” i Ludvika. Även där var Miri inbjuden för att föreläsa om vilken roll ”antirasismen” bör ha i folkbildningen. Även den gången uteblev besökarna och arrangemanget fick ställas in.

Miri är annars mest ökänd för att han år 2012 försökte plocka bort samtliga seriealbum med Tintin från Kulturhuset i Stockholm och övrig litteratur han ansåg vara ”homofobisk eller utlänningsfientlig”.

Källa:
Demokratidagen i Sandviken blev inställd


  • Publicerad:
    2016-10-24 19:20