Glassar, bakverk och så vidare – nu en serietidning. Finns det något som inte kan tolkas som ”rasistiskt” av främlingarna, deras intresseorganisationer eller vita avfällingar? Magnus Söderman kommenterar det senaste utfallet då Tintin i Kongo har anmälts för Hets mot folkgrupp och nu av Afrosvenskarnas riksförbund krävs det att detta seriealbum skall plockas bort från biblioteken.

Jag börjar bli trött på att skriva om dessa saker. Utled! För några år sedan, när negerbollen var på tapeten så skrattade jag åt det hela. Men skrattet fastnar mer och mer i halsen ju fler exempel som dyker upp. Det är inte roligt längre, komiken ersattes av irritation och irritationen av ren och skär ilska.

Dels frågar jag mig hur främlingarna i ”Afrosvenskarnas riksförbund” ens kom till den positionen att de vågar kräva något dylikt av oss? De är här på nåder och ska ut. Om systemet vill sätta dem på en sådan piedestal att de känner att de kan kräva av oss att inskränka vår frihet så får vi patrioter sätta en annan agenda som får dessa att inse att de inte ska kräva ett dugg. Detta irriterar mig, att utvecklingen (om det är rätt ord i detta sammanhang) gått så långt.

Vidare blir jag irriterad av mina svenska folkkamrater som fortfarande låtsas att inget se, som slutar säga ”negerboll” och som anpassar sig bra för att slippa obehag. Detta tillstånd av självförnekelse kommer inte att brytas av sig själv och vi kommer inte att lyckas påverka så många att den nationella saken blir majoritetens tänkande. Massan kommer att ändra sig den dag då man måste anpassa sig till det nationella tänkandet för att slippa det sociala obehaget att vara icke-nationell. Detta kan vara värt att tänka på för alla ”nationella” som fortfarande tror att vi genom valurnorna kommer att kunna ta makten – vakna upp!

Förbannad, heligt förbannad, blir jag över sådana som Helene Martin på Bonnier-Carlsen som håller med om att innehållet kan verka rasistisk; eller Larry Lempert som är en av enhetscheferna på Statsbiblioteket vars kommentar till det hela till Expressen är:
– Upplever folk den som kränkande tar vi gärna en diskussion om seriealbumet och vi är även beredda att gallra bort ”Tintin i Kongo”. Om barn och unga med afrikanskt ursprung läser boken och tar illa vid sig, då kanske vi ska plocka bort den helt.

Bilder från vilda västern-skildringar då odågor tjäras och fjädras flimrar till i mitt sinne när jag läser sådana uttalanden från de politiskt korrekta hycklarna. Hycklare eftersom samma politiskt korrekta individer inte skulle blinka att hänvisa till nazisternas ”bokbål” för att beskriva den intoleranta regimen. Där man bränner böcker bränner man snart människor, är ett annat av pk-människornas favorituttalanden. Ja, i Sverige ”bränner” man redan böcker; i Sverige brännmärker man dissidenter… tillbaka-kaka på er!

Kitimbwa Sabuni som är samordnare på Afrosvenskarnas riksförbund menar att Tintin i Kongo sprider rasism till barn och ungdomar och att bokhandlare och förlag bör visa civilkurage genom att sluta upp med att tillhandahålla serieboken. Visst, gör det. En seriebok mer eller mindre raderar inte ut de rasliga skillnaderna mellan exempelvis oss vita och negrer, inte heller förändrar denna våra instinkter.

Nu blir det inget åtal av anmälan eftersom preskriptionstiden gått ut. Troligtvis hade det inte blivt något oavsett eftersom våra fiender inte ännu känner sig såpass säkra att de fullt ut kan genomdriva sina önskningar. Detta begriper dock inte Kitimbwa Sabuni. Inte heller kommer de liberala alternativt marxistiska elementen på biblioteken att begripa detta så ett eller annat album kommer att läggas i ”minneshålet” tillsammans med så mycken annan litteratur.

Låt oss nu hoppas att ytterligare ett par svenskar blev förbannade idag och reste sig från sin knästående ställning med tanken ”nu får det vara nog” etsad i huvudet. Så har skett efter de tidigare utspelen.

För övrigt passade jag på att läsa litet ur Tintin i Kongo och jag förstår fortfarande inte vad man retar upp sig på. Jag tycker den fortfarande var lika rolig och bra som när jag var liten, och inte såg jag något som var direkt fel heller – men det är ju bara jag å andra sidan. Ni läsare kanske har andra åsikter. Varsågoda och kommentera.


  • Publicerad:
    2007-08-22 00:00