INRIKES. Enligt en artikel, med rosafärgad rubrik, i NSD anlände ett antal högerextrema personer under lördagkvällen till den sittande demonstration som pågår på medborgarplatsen i Stockholm. Ett befarat attentat kunde förhindras efter att demonstranter delade ut blommor till ”nazister”.

Ali Karimi, snart 18 år, reste i torsdags från Luleå till Stockholm för att delta i den sittande demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm som kräver att alla utvisningar till Afghanistan ska stoppas. Han agerar talesperson för andra så kallade ensamkommande i Luleå och berättar att han nyligen fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

I en intervju inför resan säger han till Norrländska Socialdemokraten (NSD) att han tycker ”lite synd om skattebetalarna som redan betalat så mycket för sådana som honom”.

— Alla vet att Sverige behöver mycket arbetskraft och man har betalat mycket pengar för oss redan. Vi har fått kläder och mat, vi har fått gå i skolan. Nu ska en del skickas tillbaka till Afghanistan.

Väl på plats berättar han om de hot som inkommit mot demonstranterna, att han befarar en ”nazistattack, men också om att det finns både sympatisörer och en mängd poliser på plats dygnet runt.

Under natten till söndagen ska de fruktade ”nazisterna” ha dykt upp i form av två kvinnor och tre män med påstådda ”högerextrema” åsikter. Karimi säger att han har svårt att närmare beskriva dessa personer då de var omgivna av poliser. Han vill dock gärna förmedla via NSD, i en artikel med rosa rubrik, att det aldrig hände något eftersom dessa ”nazister” överöstes av kärlek och blommor och att de kort därpå lämnade platsen.

Källa:
De kärleksbombade nazisterna


  • Publicerad:
    2017-08-13 22:00