FINLAND. Lördagen den 21 oktober kommer Nordiska motståndsrörelsen att anordna en demonstration för yttrandefriheten i Tammerfors i Finland. Vi uppmanar läsarna att göra reklam för marschen på sociala medier.

Under veckan som följer efter marschen kommer en av vår tids mest betydelsefulla yttrandefrihetsrättegångar att hållas, då den finska Polisstyrelsen vill förbjuda Motståndsrörelsen i Finland. Ifall förbudet träder i kraft betyder det att det i Finland inte längre finns yttrandefrihet ens på pappret.

Det behöver knappast sägas att vi är emot förbudet, så som vi är emot all förföljelse av nationalistiska finländare. Vi vill uppmärksamma politiseringen av polisen samt rättegångens betydelse för yttrandefrihetens omfattning. Frågan om yttrandefriheten berör i synnerhet alla nationalister i ett land där polisen fokuserar mer på att lösa ”hatbrott” än att se till att riktiga brott blir lösta.

Därför inbjuder vi alla som är oroade över yttrandefriheten till att delta i vår tillställning. Rättegången kommer att vara ett viktigt precedensfall – eliten provar nu om isen håller eller inte. Ifall förbudet blir av kommer alla, personer såväl som organisationer, som kritiserar eliten eller massinvandringen att hamna i skottlinjen. Därför borde var och en som anser sig vara nationalist vara oroad över utvecklingen, även om man kanske inte delar Motståndsrörelsens alla politiska mål.

Följ Kansallinen Vastarinta och Nordfront – vi kommer att rapportera mer om saken inom en snar framtid. Vi kommer exempelvis att publicera kampanjmaterial som man kan göra propaganda för marschen med. Dela den här artikeln i sociala medier, så att fler blir informerade om den politiserade polisens allt hårdare tag mot medborgarnas yttrandefrihet.

Ursprungligen publicerat på Vastarinta: Marssimme sananvapauden puolesta Tampereella 21.10.!


  • Publicerad:
    2017-09-22 19:58