JUDISK MAKT. Belgaren Siegfried Verbeke skickade en DVD med en videopresentation till Auschwitz förintelsemuseum. Det tilltaget kostar honom sex månaders fängelse och 8 000 euro.

Siegfried Verbeke. Foto: Revisionists.com­

Förläggaren och historierevisionisten Siegfried Verbeke har flera tidigare domar mot sitt upplysningsarbete om judarnas förintelsebluff och är därför känd av europeiska polismakter. Bland annat arresterades han 2005 i Nederländerna efter en begäran från tyska myndigheter. Han hade gjort sig skyldig till så kallad förintelseförnekelse genom sin publicistiska verksamhet.

Nyligen dömdes 74-åringen till sex månaders fängelse och 8 000 euro i böter, även denna gång för att han spridit förintelseförnekanden. Verbeke hade skickat en DVD till det efter kriget restaurerade och ombyggda förintelsemuseet i Auschwitz, i vilken han på en video avfärdar de fabricerade lögnerna om att ”nazister” skulle ha gasat ihjäl judar i Auschwitz, eftersom det aldrig har funnits några mordgaskammare där.

Domaren valde att strunta i försvarsadvokatens argument att han inte kan bevisas ha spridit förintelseförnekelse, eftersom ingen personal på Auschwitz-mausoleet hade tittat på DVD-filmen. Istället gav domaren Verbeke strängast möjliga straff.

Källa:
Belgian Holocaust denier sentenced to 6 months in prison


  • Publicerad:
    2018-04-12 22:05