CENSUR. Percy Rosengren, som ligger bakom Demokratbloggen, dömdes tidigare i veckan till villkorligt fängelse i fyra månader och 80 dagsböter. Detta efter att bland annat ha skrivit nedsättande om judar.

I torsdags kom domen från Nyköping tingsrätt mot Percy Rosengren, som ligger bakom bloggen Demokratbloggen. Rosengren döms enligt gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” efter ett flertal uttalanden på bloggen som strider mot Sveriges åsiktslagar. Så här skriver Rosengren om domen:

Juden har sagt sitt, och det har han gjort genom Nyköpings tingsrätt, vars dom jag har fått idag. Jag får fängelse, men den domen är villkorlig, vilket betyder att om jag fortsätter blogga eller inte blir en kontrollerad opposition så åker jag i fängelse. Kul va?

Jag ska dessutom betala tusentals kronor i böter och det är inte villkorligt.

Rosengren döms för att bland annat ha skrivit att ”Det finns inga andra likheter med negrerna än att vi går på två ben och kan tala”, spekulationer kring att afrikaners överrepresentation vad gäller bland annat gruppvåldtäkter beror på låg IQ, att moskéer är ”mohammedanstall” eftersom ”det är jävla svin som besöker dessa platser” och att de ”radar upp sig och gräver ner sina trynen i mattan och grymtar, och hela platsen påminner starkt om ett svinstall på det sättet” samt att judar är  en ras av ”parasiter” och av ”medvetet framavlade psykopater” .

Däremot frias Rosengren för följande inlägg, som Nyköpings tingsrätt anser vara inom ramen för den svenska så kallade yttrandefriheten:

Med hjälp av konspirationer har dessa ”Guds utvalda” manipulerat så att deras ledare är rikast i hela världen och kan köpa politiker på löpande band. Det är de som vill styra världen, och det är de som en gång uppfann monoteismen för att kunna utropa sig som Guds utvalda folk, och det är samma personer som uppfann kristendomen med en värdelös nolla som inte hade förstånd att försvara sig och hamnade på ett kors, med resultatet att hela Mellanöstern förslavades så fort ”Guds utvalda” uppfann islam för att kuva dem.

Totalt döms Rosengren för sju punkter av åsiktsbrott. Straffvärdet uppgår enligt tingsrätten till fyra månaders fängelse, vilket också blir fallet eftersom han vägrat samarbeta med frivården. Eftersom Rosengren sedan tidigare är ostraffad blir dock domen villkorlig och åtföljs av 80 dagsböter.

På bloggen kommenterar Rosengren domen och skriver bland annat om ”lagen” hets mot folkgrupp:

Jag erkänner inte den lagen, sa jag till polisen, för den innebär ju att man inte kan yttra sig om någonting i opposition mot den förda politiken. Om jag bryter mot den här pajaslagen eller inte, skiter jag i!

Källa:
Villkorlig fängelsedom plus en mindre förmögenhet i böter för Demokratbloggen.


  • Publicerad:
    2018-05-06 13:00