ÅSIKTSBROTT. Aktivisten Erik Wuttudal, som i somras kuppade en tennismatch i Båstad genom att hälsa den stundande segern i direktsändning, dömdes idag för ”hets mot folkgrupp”. Nordfront har intervjuat hjälten och åsiktsbrottslingen.

Lördagen den 22 juli 2017 genomförde aktivisten och tillika gruppchefen Erik Wuttudal en våghalsig PR-kupp för nationalsocialismen. Detta genom att hälsa Nordiska motståndsrörelsens förestående seger under en tennismatch. Tilltaget beskrevs av massmedia som en ”skandal” som ”gör ont i hjärtat” och bryter ”all form av trygghet”. Idag dömdes Wuttudal för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Nedan följer en färsk intervju med honom:

Med tanke på sporttemat inleder vi med den stereotypa frågan: ”Hur känns det?”

— Det känns bra! Förvisso är det illa att man ens kan dömas för att man idag står upp för sitt folk och land. Däremot så känns det bra att jag inte dömdes till fängelse, med tanke på vilken nytta man kan göra utanför galler.

Så du känner dig inte ångerfull?

— Absolut inte! Detta var ju en av sommarens höjdpunkter! Under själva händelsen var det ganska lugnt, så roligast var reaktionerna som kom efteråt. Främst syftar jag på medias reaktioner och alla ryggdunkningar från kamrater och sympatisörer.

Vad har varit aktionens största vinning?

— Mycket upprörda människor och en gedigen mediastorm, vilket var värt sina 3 000 kronor!

Domen blev ju villkorligt straff och 3 000kronor i böter. Innebär detta en personlig konkurs?

— Naturligtvis inte! Böterna är väldigt ringa. Anledningen till den villkorade domen var att jag sedan tidigare är ostraffad och att rätten ansåg att det är möjligt att jag inte skulle ”återfalla i brottslighet”.

Det var sossarna och knarkarna i Juridikfronten som anmälde dig för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Hur skulle du kommentera dem?

— Juridikfronten är egentligen obetydliga, de är bara en liten del i ett system. Det är ju den rådande lagstiftningen som möjliggör att de kan anmäla folk som anses yttra ”brottsliga åsikter”.

Angående lag och rätt, sades det något uppseendeväckande under rättegången?

— Ja, jag utsattes för ”tolkningsfakta” i form av rent förtal från åklagarens sida. Han menade att han – på något vis – skulle ha tolkningsföreträde för vad nationalsocialism innebär och hans ”tolkningsfakta” sa honom att nationalsocialism skulle vara samma sak som att vilja hota och skada andra människor, vilket givetvis är rent skitsnack! Åklagaren gav därför ett väldigt dåligt intryck.

Du har beskrivit ditt handlande som en ”spontan känsloyttring” – förklara mer!

— Handlandet eller aktionen var helt oplanerat. Jag och en av kamraterna jag besökte tennisturneringen tillsammans med satt och spånade idéer, varpå jag fastnade för denna idén.

Du stod även åtalade för ”brott mot knivlagen”, där kniv-delen rörde ett par ”vadderade knoghandskar”. Du friades dock på denna punkten eftersom det var oklart om de tänkt att brukas som vapen. Vad är din kommentar till detta?

— Ingenting, egentligen. Svensk polis visar vad de går för. Precis som utredningen säger är det oklart vad för typ av vaddering handskarna innehåller. I rätten framfördes även att den utredningen var en ”dåligt skött polisutredning”, vilket tycks vara mer regel än undantag hos dagens inkvoterade polis.

För dem som inte är bekanta med dig, vem är du frånsett tennisterroristen? Vilken är din bakgrund i organisationen?

— I grund och botten är jag nog en filantrop, alltså inte som George Soros! En god kamrat som är hygglig mot människor, dock bara goda människor. Jag gick med i Nordiska motståndsrörelsen tidigt 2016 för att jag ville bli aktiv redan från början. Min önskan var och förblir att få se en frisk och sund värld, till skillnad från det förfall som råder idag. Efter en tid, då kampgruppen i Skaraborg skulle startas upp, utsågs jag som gruppchef och har förblivit det sedan dess. Jag har väl deltagit i de flesta aktiviteter sedan tidigt 2016, skulle jag säga. Nästa större tillställning ser ut att bli första maj-demonstrationen i Ludvika för min del.

Som avslutande ord skulle jag vilja använda ett citat: ”Alla är inte skapta jämlika, utan olika – men alla kan göra nytta”. Och alla kan vara till gagna för rörelsen, oavsett om det gäller gatuaktivism, IT, bild, ljud eller text. Alla har en plikt gentemot sitt folk och den plikten heter att ansöka till Nordiska motståndsrörelsen!


  • Publicerad:
    2018-04-03 19:40