USA I måndags dödades minst sex personer och trettio skadades i en masskjutning vid ett nationaldagsfirande. En Antifa-anhängare är nu gripen.

I måndags, den fjärde juli, firades den amerikanska självständighetsdagen i Highland Park i Illinois. Runt tio minuter efter att fjärde juli-paraden gick av stapeln, klockan 10 lokal tid, avfyrades flera skott mot folkmassan. Minst sex personer dödades och trettio skadades under skjutningen.

Talesmannen för polisen i Highland Park har informerat om att vapen hittades på ett tak, och att man misstänker att skytten öppnade eld mot paraden därifrån.

— Jag hörde 20-25 skott som kom tätt efter varandra. Så det kan inte ha varit ett handvapen eller hagelgevär, säger en boende i Highland Park till tidningen Chicago Sun Times.

Gärningsmannen

Polisen har nu gripit vänsterextremisten Robert ”Bobby” Crimo III, som flydde platsen efter skjutningen. Det ska därefter ha skett en kort biljakt innan han stoppades och greps.

22-årige Robert Crimo III ser ut att ha varit en aspirerande SoundCloud-rappare som la ut en rad kryptiska videor som antydde att en masskjutning var på gång, skriver National File.

Tidningen upplyser vidare om att Crimo III är vänsterorienterad och en anhängare av kommunismen. Den tidigare jugoslaviske kommunistdiktatorn Josip Broz Tito kan bland annat ses avbildad i en bild som han har lagt upp på sociala medier. Han ska också ha en tatuering av ”Socialistinternationalens” logotyp.

Twitterkontot för Crimos rapparnamn, ”Awake”, följer uteslutande demokraternas politiker, inklusive Barrack Obama, Kamala Harris och Joe Biden. En ”fansida” för den nystartade rapparen – som mycket väl kan drivas av honom själv – är fylld med gillamarkeringar på vänsterextremt innehåll som ber om att Donald Trump och hans anhängare bör gripas.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.net.