Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Den misstänkte terroristen är frisläppt

Av Redaktionen, 2015-11-22
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Den misstänkte terroristen, Mutar Muthanna Majid, är frisläppt då han inte längre är misstänkt för förberedelse till terrordåd. Polisen fortsätter dock terrorutredningen.

Mutar Muthanna Majid greps i torsdags under en stor polisinsats på ett asylboende i Boliden, misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Majid släpptes dock under söndagen efter att en åklagare beslutat att Majid inte längre är misstänkt för brottet och beslutade däremed att Majid skulle sättas på fri fot.

Misstanken mot Majid har väckt stora frågor då han ska ha befunnit sig i Sverige sedan i september och öppet lagt ut sin adress på Facebook. Enligt uppgifter ska han ha uppgett att han kommer från Mosul i norra Irak som kontrolleras av IS, och att det ska vara ett av skälen till att han lämnade landet.

Trots att man lagt ner misstankarna mot Majid så fortsätter polisens terrorutredning. Åklagarmyndigheten skriver följande:

Utredningen fortsätter dock, eftersom det fortfarande finns anledning att anta att förberedelser till terroristbrott ägt rum. Fortsatta utredningsåtgärder kommer att genomföras i syfte att saken klaras upp och att någon kan lagföras för brottet.

Källor:
Majid släpps – inte längre misstänkt
Misstänkt för terrorbrott släpps


  • Publicerad:
    2015-11-22 15:05