REPORTAGE. En medlem ur det tyska nationalistpartiet Der Dritte Weg blev knivhuggen medan man var ute och städade rent från fiendepropaganda. Snabbt därefter samlades medlemmar från partiet och anordnade en solidaritetsmarsch för den knivhuggne kamraten. Motståndsmannen Erik befann sig på plats under demonstrationen. 

En grupp Der Dritte Weg-aktivister var tidigt på söndagsmorgonen den 18/6 ute i Plauen i Tyskland för att rensa stan ren från folkfientliga affischer. Ett mångkulturellt och tydligt drogpåverkat gäng som såg detta konfronterade de nationella socialisterna verbalt. En av knarkarna drog sedan snabbt fram en kniv och högg en 19-årig nationell kämpe i sidan. Han fick genast åka ambulans till sjukhus där det fastställdes att skadan inte var livshotande, men hugget var väldigt nära att träffa en njure.

De närvarande kamraterna tog snabbt reda på vilka de skyldiga angriparna var, samt var knivmannen befann sig och gav denna information till polisen. Polisen valde dock inte att arrestera, eller ens försöka säkra bevis på en gång. Denna nonchalans från polisens sida framtvingade att man snabbt kallade alla medlemmar, samt lokala medlemmar till partikontoret i Plauen för att hålla en spontan demonstration. Runt 70 medlemmar, samlades med kort varsel.

Parollen för demonstrationen var ”Solidaritet är ett vapen”, vilket även användes som slagord under marschen, jämte bland annat ”Hoch die nationale solidaritat” (leve den nationella solidariteten). För vår sårade kamrat, samt alla tyskar som far illa på grund av knarkares våld, krävde vi antingen rättvisa eller hämnd. Med högtalare klargjordes också tydligt varför vi demonstrerade.

Drogproblematiken och drogrelaterad kriminalitet har snabbt blivit ett stort problem i staden, inte minst på grund av de senaste årens massinvandring som bidragit till ökat drogberoende, då framförallt fler drogförsäljare etablerat sig i Tyskland.

Marschen stannade nära Plauens polisstation där Matthias Fischer (ledare för Der Dritte Weg i mellersta Tyskland) förklarade att polisens problem inte beror på personalbrist, utan grunden är den folkfientliga politik som förs. Han klargjorde att den Nationella Socialismen kommer sätta stopp för den kriminalitet som utgår från drogmissbruk och främlingsinvasionen. Därefter marscherade vi tillbaka.

Många förbipasserande till fots och i bilar applåderade eller gav tummen upp. Väl tillbaka vid partikontoret lästes ett nyligen skrivet meddelande av den sårade aktivisten upp. Meddelandet lät ungefär på detta sätt:

Jag mår bra och kommer förhoppningsvis bara vara kvar på sjukhuset några dagar till innan jag med stolthet kan fortsätta kämpa med er kamrater som så tydligt står upp för vårt ideal om nationell solidaritet, Fürs Vaterland bereit!

/Erik


  • Publicerad:
    2017-06-19 20:10