1 MAJ. Aktivistpodcasten Mer än ord förklarar varför även du bör demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen under första maj.

Listen to ”URKLIPP: ”Det är dags att folk slutar vara sådana kärringar”” on Spreaker.

Aktivistpodden Mer än ord hade i senaste avsnittet ett längre inslag om Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer i Ludvika och Boden.

Allehanda vanliga frågor kring eventuell klädkod, hur man kan göra om man är i ekonomiskt trångmål, om resor och eventuell hotbild m.m. besvarades.

Vidare diskuterades vad Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer är för typ av tillställning och varför det är viktigt att delta. En anledning är för att visa att det nationella motståndet växer. Tobias Malvå framhåller att massiva demonstrationer med svenskar som fått nog ”sänder en tydlig signal till förbrytarpacket som styr”.

Programledaren Robin Boström framhåller hur viktig samhörigheten är.

— Framförallt är det också en chans att träffa kamrater i stort antal och känna att man faktiskt är en del av någonting större. Det skänker en viss styrka som man bär med sig hem, det är som att åka upp och ladda batterierna. Det är fantastiskt trevligt, säger Boström.

Vad gäller eventuell hotbild så har polisen på de båda orterna än så länge visat att de vill hålla på grundlagen och inte bete sig kriminellt som man gjorde under demonstrationen senast i Göteborg.

Radiopratarna är överens om att demonstrationer i städer som Stockholm och Göteborg på flera sätt skiljer sig markant från de folkfester som organisationen arrangerat i Dalarna de två senaste åren.

Den extrema våldsvänstern är än mer tafatt i Dalarna, vilket Oscar Bergström berättade om då han förra året på egen hand testade vad den samlade AFA-gruppen (inte) går för.

— Det är dags att folk slutar vara sådana kärringar och blir mer som män, för det är just vad den här tiden saknar, säger Boström och uppmanar alla att komma.


  • Publicerad:
    2018-04-11 19:59