KRÖNIKA. Aftonbladet publicerar idag två intervjuer med påstådda föräldrar till medlemmar i Motståndsrörelsen.

aftonbladetgranskar

Med rubrikerna ”Nazistens mamma: Vad gjorde jag fel?” och ”Nazistens pappa: Det var en chock” förstår man som läsare vad som komma skall. Journalisten Lisa Hansson gör sitt allra bästa för att läxa upp de intervjuade genom att vrida och vända på frågorna som i ett korsförhör från polis vid misstanke om grovt brott. Hansson börjar intervjuerna med att göra det självklart för föräldrarna att det är ett mycket allvarligt fel på en individ som engagerar sig för Motståndsrörelsen genom att ställa ledande och nedvärderande frågor:

Hur tog du det när du fick reda på det? Hur har ni pratat om det i familjen? Hur rör sig tankarna som förälder om man får reda på att ens barn är medlem i en nazistisk organisation?

Vidare ligger Hansson på som en igel för att hitta ursprunget till ”felet”, för att hitta en marxistisk förklaringsmodell till ”sjukdomen”:

Har han haft problem under uppväxten? Har han haft bra hemförhållanden? Har han haft några vänner?

Avslutningsvis försöker Hansson skuldbelägga föräldrarna för det påhittade problemet:

Kan det ha att göra med att du som far ska rösta på SD? Har ni pratat om invandring i familjen under hans uppväxt? Är du självkritisk sen du fick reda på det? Har ni ställt upp för honom när han var liten?

Hansson spetsar till det hela med rena lögner för att få än mer kraft bakom sina ord: ”(Motståndsrörelsen) vill göra en nordisk union som är helt stängd från omvärlden. Alla invandrare ska kastas ut och man jobbar militärt mot sina motståndare.”

Föräldrarna sväljer betet med hull och hår och går ner på knä för att kyssa jud… ehm… journalistens fötter. ”FÖRLÅT!!!”

Problemet med hela intervjuerna, förutom lögnerna och Stasi-fasonerna under utfrågningen, är det faktum att hela värdegrunden till intervjun är rubbad. Det är nämligen inget fel i att vara nationalsocialist.

Lisa Hansson är uppenbart kommunist av värsta sorten och det tycks ganska uppenbart att hon är för diktatur och positiv till aktiv hjärntvätt från stat och media för likriktning av politiska åsikter. Men det är ingen sinnessjukdom att inte ha samma åsikter som Lisa Hansson. Det krävs inte en dålig uppväxt för att vara medlem i Motståndsrörelsen. Man måste inte ha blivit mobbad för att söka alternativ till ett samhälle i misär. Att älska sitt folk och vilja se det överleva har heller ingenting med grupptryck att göra. Det är inget fel i att vara nationalsocialist!

Med samma retorik som Lisa Hansson använder hade vi kunnat fråga hennes föräldrar: Hur tog ni det när ni fick reda på att Lisa skulle börja jobba som journalist på en folkfientlig tidning? Hur har ni pratat om det hemma? Hur rör sig tankarna hos en förälder när man får reda på att ens barn aktivt arbetar med att försöka utplåna vårt folk? Har hon haft problem under uppväxten? Hon har inte haft så många vänner, va? Mobbad? Har ni ställt upp för henne när hon var liten?

En stor skillnad på mig och Lisa Hansson är att jag är ”sjuk i huvudet” och hon är ”frisk”. Min sjukdom gör att jag inte tvunget tror att alla som inte har exakt samma åsikter som jag haft en dålig uppväxt. Detta nationalsocialistiska virus i min kropp gör att jag inte vill bränna folk på bål för att de har avvikande politiska åsikter. Min sinnesförvirring gör att jag inte medvetet kan ljuga rakt ut som Lisa Hansson gör för att få min åsikt framåt.

Vissa av oss som är aktiva i Motståndsrörelsen har haft bra uppväxter och andra har haft det sämre. Några har varit de mest populära i hela skolan, några andra har blivit mobbade. En del har växt upp i rika familjer och en del andra har haft det svårare. Precis som resten av Sveriges invånare med andra ord.

Våra föräldrar har absolut ingenting att skämmas över. De ska vara stolta över att ha fostrat fantastiska fritt tänkande individer och altruister som offrar sitt eget bästa för folkets väl!

Oavsett om du som läser detta håller med om mina politiska åsikter eller ej, måste du väl hålla med om att det är positiva egenskaper att våga tänka själv, vara källkritisk, stå upp för det man tror på och offra sig för andra? Det är precis dessa egenskaper som Lisa Hansson tycks förakta och vill få de intervjuade föräldrarna att skämmas för.

Till de som lät sig intervjuas, till Lisa Hansson och till alla andra: Det är inget fel i att vara nationalsocialist, det har aldrig varit det och kommer aldrig att bli det!


  • Publicerad:
    2014-01-16 11:24