KULTURMARXISM. ”Digitalt sex” lanseras nu av etablerade medier som det nya, trendiga sättet att ha sex. Studier visar att par använder mer ”digitalt sex” under pandemin, ofta med flera olika partners.

Nya internationella studier visar att ”digitalt sex” har ökat under pandemin. Par har alltså mindre sex i verkligheten och övergår istället till att ”umgås” bakom varsin digital skärm på distans, ofta med flera partners.

— Jag tror inte att folk kommer att välja bort fysiskt sex helt. Däremot så kan det ju ske en sådan utveckling att man väljer ut en person att ha fysiskt sex med, och sen har man flera partners som man har de här olika typerna av internetsex med, säger frilansjournalisten Ida Stiller som är intresserad av sex- och relationsfrågor, till SVT Nyheter.

— Man kan ju tänka att pandemin gör att det är någonting man kan våga testa och experimentera med, fortsätter Stiller.

Den sexliberala homolobby-organisationen RFSU förordar att vanligt fysiskt sex ska bytas ut mot exempelvis flirtiga sms, nakenbilder och videochattar. Detta för att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Pelle Ullholm från RFSU beskriver att människor inte längre kan träffas på grund av coronaviruset och regeringens restriktioner, och att ”digitalt sex” därför kan vara ett alternativ.

Ullholm går steget längre än Stiller. Han anser att det nya, digitala sättet att ”ha sex” är mycket bättre än att ha sex på riktigt:

— Du kanske kan formulera dig tydligare, kan säga vad du vill och fråga vad andra vill på ett väldigt rakt sätt. Jag tror det kommer vara många som kommer känna att en del nätsex är faktiskt bättre än andra typer av sex, tack vare den distansen, öppenheten och kommunikationen du kan ha digitalt, säger Ullholm.

Han påpekar samtidigt att det kan finnas en del risker med den nya metoden, att bilder, filmer och ljud kan spridas av den som sitter på andra sidan skärmen.

— Om man är orolig för det kan ett råd vara att inte visa ansiktet i bilder med andra delar av kroppen, varnar Ullholm.

Andra studier har visat att folk faktiskt har mindre sex under pandemin och porrkonsumtionen har gått upp. Nordfront har tidigare skrivit om att konsumtionen av sexleksaker har ökat lavinartat, speciellt bland män.


  • Publicerad:
    2021-01-06 18:15