LÖGNPRESSEN Dagens nyheter påstod i en artikel om domen mot Kyle Rittenhouse att han inte visade några reaktioner på den friande domen. I själva verket vek sig hans ben efter att den sista punkten lästs upp.

Den vänsterliberala och judiska tidningen Dagens Nyheter påstod i sin rapportering om den friande domen mot Kyle Rittenhouse, som tvingades försvara sig mot vänsterextremister i Kenosha, Wisconsin, att denne inte visat någon reaktion när domen lästes upp. Detta har uppmärksammats på Twitter, Flashback och av Fria Tider.

I själva verket rasade Rittenhouse nästan ihop när domen mot honom meddelats. Han lyckas med nöd och näppe sätta sig i sin stol. Märkbart påverkad blir han lugnad av sin försvarsadvokat, och när han senare ska dricka vatten ur en flaska skakar han.

Dagens Nyheter har för flera år sedan meddelat att man framöver kommer ägna sig åt ”agendasättande journalistik”, något som man blivit hånade för när tidningen ertappats med att ljuga. Exakt hur man lyckades få det fel i detta fall, om det inte var medvetet, är oklart då filmmaterialet från rättegången är lättillgängligt på nätet.

Biden "arg och oroad" över domen

USA:s president Joe Biden har uttalat sig om den friande domen i målet.

”Trots att domen i Kenosha kommer göra många amerikaner arga och oroliga, inklusive jag själv, måste vi respektera att juryn har talat”, meddelar Joe Biden i ett skriftligt uttalande.

Detta trots att han själv inte ens säger sig ha följt rättegången. Förra året kallade Biden i ett Twitterinlägg Rittenhouse ”vit supremacist”, då han anklagade den tidigare presidenten Donald Trump för att inte ta avstånd från dessa. Inlägget innehöll bilder på flera personer, bland andra Rittenhouse.