USA. En 46-årig latinamerikan är nu misstänkt för djurplågeri. Detta efter att han högg ihjäl en hundvalp i syfte att senare äta den.

Den 46-årige latinamerikanen Salvador Martinez har erkänt för polisen att han, med hjälp av en skruvmejsel, högg familjens nio månader gamla hundvalp i hjärtat. Martinez erkände för polisen att han dödat hunden efter att flickvännen berättat om händelsen.

Martinez påstår att han dödade valpen då familjen varken hade råd med mat till sig själva eller till hunden. Vid en husrannsakan hittade polisen hunden i familjens frys, flådd och klar för att tillagas. Enligt flickvännen var detta inte sant, de ska tvärt om ha haft gott om mat i hemmet. Martinez ska, förutom att ha flått och frusit in hunden, sökt efter recept innehållandes hundkött på internet.

Enligt polischef Heath White är det olagligt att döda djur på det sättet i New Mexico, medan det inte är olagligt att äta hundkött. Vid händelsen befann sig Martinez barn i huset och ska ha varit fullt medvetna om vad som hände med familjens hund. Även detta är olagligt i New Mexico.

Källa:
Man dödade hundvalp med skruvmejsel – flådde den för att äta


  • Publicerad:
    2014-08-04 23:30