ÅSIKTSKORRIDOREN SPRÄNGS. Peter Ahlberg utsattes för ett mediedrev efter att det framkommit att han hånat feminismen i ett nyhetsbrev till sina anställda. I ett mejl som Nordfront tagit del av skriver Ahlberg angående kritiken han utsatts för att han vill skicka alla ”extrema, radikala vänster-journalister” till Nordkorea.

Dollarstores VD och ensamme ägare Peter Ahlberg kritiserades av flera etablerade medier efter att dessa fått nys om att Ahlberg raljerat över den hysteriska feminismen i Sverige i ett internt nyhetsbrev till sina anställda.

Ahlberg kontrade detta mediedrev bland annat genom att skriva en insändare i Östersunds-Posten. I insändaren skriver Ahlberg att vänstertidningen ETC ”fabricerat brevet” som han kritiseras för.

Förutom insändaren skickade Ahlberg ett mejl till de medier som hetsat mot honom. Mejlet innehåller inga hot och håller god ton även om det framgår att Ahlberg önskar att politiskt korrekta journalister borde flyga till Nordkorea. Expressen har kallat mejlet för en ”mejlattack”.

Nordfront har tagit del av mejlet som går att läsa nedan:

Till Karl, Hanna och Mittmedia

Jag är en människa av tacksamhet.
Varje kväll fyller jag på min ”tacksamhetsbok”.
Tacksam för regnet som föll idag, tacksam för samtalet med min dotter, tacksam för ett roligt samtal med taxi-chauffören.

Ikväll fyller jag på med;
Tacksam för att jag har modet att be alla extrema, radikala vänster-journalister med sin politiska korrekthet fara och flyga.
Och de ska få flyga. Gratis.

Jag har precis avslutat ett kort med med DollarStore’s suveräna Supply avdelning, och ställt frågan om möjligheten finns att att chartra ett flygplan med destination Nord-Korea.
Mina kolleger skrattar. – De släpper inte in dig, Peter.
Det är inte jag som ska resa, säger jag. Planet är redan fullbokat av den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren som förespråkar rättning i leden med plakatet ”Pk Fascism ska i Sverige råda”.

Längst fram i Kommunist-class (även om de nu inte skulle erkänna att de förespråkar Lenins teser) ska eliten få sitta bekvämt.
Bredaste säten upptas av Karl Grauber, Hanna Stjärne och en liten utmärkande klick reportrar från kämpande Mittmedia.
Dessa betydande passagerare ska få möjligheten att krama om Kim Jong II.
På samtals-agendan bör följande frågor behandlas med största prioritet:
1. Fackliga Rättigheter, kollektivavtal m.m
2. Jämställdhetsfrågor. Kvinnors lika rätt. Ta inte upp ”hen”. Han skulle aldrig förstå.
3. Feministiska frågor.

Om ni kör fast, ring mig. Jag är ett bättre bollplank än Kim. Vi på DollarStore har kollektivavtal ända in i kaklet, och jag har varit ansluten till byggnadsfacket under min tid som byggnadsarbetare. Så bolla med mig. Jag förstår.
Kvinnan står i centrum på DollarStore. Tror ni inte mig, besök oss.
Feminism? Läs ovan.

I ärlighetens namn så erkänner jag, att jag ibland har svårt dra skiljelinjen mellan snickaren, entreprenören och Vd-rollen.
Impulsivitet, kan vara till nackdel både för mig, och kanske i det här fallet även för passagerarna destination Pyongyang.
Även risk för tappad försäljning finns. Men jag skulle aldrig komma på tanken att varsla, eller säga upp mina medarbetare på grund av några ”journalisters” skrivande.
Men i detta brev är jag tacksam för min impulsivitet.
Det får bli ytterligare tillägg i min lilla tacksamhetsbok. Min impulsivitet.

Jag tar en risk att ni korrigerar, drar ifrån och lägger till.
Men vad ni än gör, så kan ni fara och flyga.

Vänligen
Peter Ahlberg

Fetmarkeringen är gjord av Nordfront för att belysa de mest underhållande bitarna i mejlet.


  • Publicerad:
    2017-05-10 10:00