BROTT. Igår kväll larmades polisen om en skjutning mot en bostad i Bjärred, i närheten av Malmö. Senare på kvällen inträffade en skjutning i Malmö-stadsdelen Fosie. Polisen vet inte om skjutningarna har någon koppling till varandra.

Genrebild Foto: Nordfront.

Vid 20:40 igår kväll larmades polisen om en skjutning mot en bostad i Bjärred. Ingen person skadades. Polisen var på platsen för att säkra bevis och sökte under kvällen efter gärningsmännen med hundpatruller.

— Bostaden är träffad men mer än så kan jag inte gå in på, säger polisens presstalesperson Sara Andersson, till SVT Nyheter.

Händelsen utreds nu som misstänkt mordförsök.

Senare under kvällen, vid 22:30 larmades polisen om flertalet skottlossningar i Malmö-stadsdelen Fosie.

— Just nu jobbar vi med dörrknackning och inväntar våra tekniker. Det är klassiskt polisarbete helt enkelt, förklarar Andersson för SVT i samband med den andra skjutningen.

Området spärrades sedermera av. Än så länge finns inga uppgifter om att någon skadades i skjutningen. Däremot skedde en trafikolycka i närheten av brottsplatsen ungefär samtidigt som skottlossningen ägde rum. Polisen utreder nu om det kan ha med varandra att göra.

— Det finns förstås anledning för oss att titta närmare på det, men i nuläget går det inte att säga om de har med varandra att göra eller inte, säger Andersson.


  • Publicerad:
    2021-03-21 10:40