EPIDEMI. Thomas Eric Duncan var den förste att få diagnosen ebola i USA. Under onsdagsförmiddagen meddelade sjukhuset i Dallas att Duncan avlidit att virussjukdomen.

Det var när Thomas Eric Duncan reste till USA från Liberia för att hälsa på sin familj som symptomen för virussjukdomen ebola visade sig. Duncan sökte vård men skickades först hem men kom sedan tillbaka två dagar senare, i mycket sämre skick. Provsvar visade då att han bar på ebolaviruset. Detta var det första bekräftade ebolafallet utanför Afrika.

Sjukhuset i Dallas meddelade i ett uttalande  under onsdagen att Duncan nu avlidit av virussjukdomen. Han ska ha avlidit under morgonen, lokal tid.

”“Det är med djup sorg och innerlig bestörtning vi måste informera er om Thomas Eric Duncans död denna morgon klockan 07.51”, stod det i uttalandet. Vidare stod det att Duncan ska ha kämpat mot sjukdomen med ett stort mod.

Omkring 50 personer som varit i kontakt med Thomas Duncan övervakas av amerikanska myndigheter för att se om de smittats av viruset.

Källa:
Ebolasmittad man i Dallas har avlidit


  • Publicerad:
    2014-10-08 19:15