INRIKES. En elev på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm har avlidit efter ett knivbråk på skolan.

Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm.

En elev på Enskede gårds gymnasium i Södra stockholm har avlidit efter ett knivbråk på skolan. Bråket började vid 12-tiden på onsdagen. Polisen fick uppgifter om ett slagsmål på skolan med ett par personer inblandade. Alldeles efter det fick polisen uppgifter igen om att en person knivskurits under bråket.

— Innan vi kommer till platsen får vi uppgifter om att en är befarad knivskadad och att den misstänkte var kvar på platsen en stund men avvek sedan, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos polisen.

Den misstänkte förövaren som är en elev på Enskede gårds gymnasium lämnade platsen. Olsson berättar dock att den misstänkte förövaren kunde gripas strax efter att denne lämnade platsen.

En tidslinje över händelserna.

En annan elev fick lindriga skador när personen försökte hindra bråket mellan eleverna. Efter den allvarliga händelsen och den nu pågående brottsundersökningen så valde polisen att stänga ner skolan för dagen. Eleverna skickades hem men skolan öppnas redan imorgon.

Mikael Lindberg från Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, säger följande:

— Nu fokuserar vi på att ta hand om elever och personal på bästa sätt, men i förlängningen kommer vi naturligtvis att titta på hur vi kan jobba förebyggande för att förhindra den här typen av händelser.

Efter en fråga ifall det har varit bråk på skolan tidigare svarar han:

— Inte vad jag känner till i nuläget.

Källa:
Elev död efter knivslagsmål på gymnasieskola


  • Publicerad:
    2017-12-13 18:55