BROTTSFALL. Rasfrämlingen som mördade en afghansk asylsökare på Enskede gymnasium dömdes till rättspsykiatrisk vård.

I fredags meddelade Södertörns tingsrätt att Mikolaj Kowalew (20010215-7518) döms för att den 13 december 2017 med flera knivstick ha mördat den 16-årige afghanen Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium.

I åtalet beskrivs gärningen så här:

Mikolaj Kowalew har dödat Mahmoud Alizade genom att med en kniv utdela ett flertal separata stick som träffat hans överkropp, varav tre i ryggen. Det direkt dödliga sticket har trängt in i den högra bröstkorgshalvan, skadat åttonde och nionde revbenet, gått vidare framåt genom den högra lungan och den nedre hålvenen med blödning till hjärtsäcken för att sluta i hinnorna på insidan av bröstbenet. Mahmoud Alizade har avlidit till följd av stickskador som bl.a. orsakat inre blodförlust och blödning till hjärtsäcken.

Rätten dömde Kowalews skyldig till mord, misshandel, vållande till kroppsskada, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott, men frikände honom från anklagelserna om vapenbrott. Dessa brottsrubriceringar kommer från att Kowalew vid samma tillfälle som mordet hade knivskurit en annan elev, för att han den 9 oktober ha slagit till en tredje elev på Enskede gårds gymnasium, för att han hade använt narkotika och för att polisen hade hittat en pistol och narkotika hemma hos honom samt för skadegörelse i häktet.

Denna gång blev ingen av vårt eget folk direkt drabbad, men händelsen är ett tydligt exempel på hur våldet ökar med massinvandringen och allt för ofta drabbar det importerade våldet även oss svenskar. Indirekt drabbas vi av de enorma kostnader som följer av ett fall som detta, för sådant som polisarbete, rättegången och fängelse.

Tingsrätten bedömde att Kowalew hade begått mordet under påverkan av en allvarlig psykisk störning – en störning som han fortfarande lider av – och bestämde därför straffet till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I polisens förundersökningsprotokoll finns många bilder från brottsplatsen. Alla bilder nedan kan förstoras genom att klicka på dem.

Kowalew i korridoren innan mordet:

Platsen för knivattacken:

Den blodiga kniven hittades på golvet:

Blodiga kläder och förbandsartiklar visar platsen där Alizades liv försökte räddas:

En bild från Alizades Facebook:

Översiktsbild av entréplanet där mordet begicks:

Kowalew efter gripandet:

Kowalew i polisens fotokonfrontation:

En pistol som hittades hemma hos Kowalew:

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Pressmeddelande: Tingsrätten dömer en 17-årig person för bl.a. mord på Enskede Gårds gymnasium
Södertörns TR B17108-17 Aktbil 73
Södertörns TR B17108-17 Dom 2018-07-06


  • Publicerad:
    2018-07-09 19:21