MÅNGKULTUREN. En rasfrämmande skolelev hotade sin lärarinna med airsoftpistol under lektion.

En video som visar hur en afrikansk skolelev hotar sin lärarinna med ett pistolliknande föremål upprör nu fransmännen. Videon som först sändes via Snapchat är inspelad i ett klassrum på en skola i Creteilområdet, i en förort nära sydöstra Paris.

Den afrikanska skoleleven kräver att lärarinnan ändrar i närvorlistan och skriver ”närvarande” istället för ”frånvarande”.

I bakgrunden kan man se en annan rasfrämmande elev göra obscena gester mot kameran.

Medier bagatelliserar händelsen
Franska medier hävdar att pistolen var en så kallad airsoftpistol som inte skulle kunna ha skadat lärarinnan. Trots den chockerande händelsen verkar lärarinnan vara oberörd som om detta inte är första gången det händer, skriver ryska RT.

Lärarinnan har anmält händelsen. Två 16-åriga elever omhändertogs av myndigheterna. Pojken som gjorde de obscena gesterna släpptes medan huvudgärningsmannen ska höras i ungdomsdomstol på söndag.

Våld är numera vardagsmat
Nu frågar sig många fransmän hur vanligt det är med sådant våld riktat mot lärare och vad myndigheterna tänker göra åt det. Videon som har blivit ”viral” får ofta kommentarer som indikerar att dylika händelser är vanliga på franska skolor. Även Rassemblement natonals (RN) partiledare Marine Le Pen skriver på Twitter att det verkar vara vanligt förekommande med sådana händelser.

Nathalie Germain från RN:s nationella råd undrar om vi måste vänja oss vid detta våld. Hon anser att läget är ett resultat av president Emmanuel Macrons ”nya värld” med massinvandring. Flera av hennes följare anser att hon glömmer att denna politik har pågått i årtionden, och att det enda man kan vänta sig av mångkulturpolitiken är att det blir allt värre.

Källa:
France in shock as VIDEO of student threatening teacher with ‘gun’ in class goes viral


  • Publicerad:
    2018-10-23 19:45