FRANKRIKE. I ett tal i den amerikanska kongressen fördömde Frankrikes president Emmanuel Macron alla former av nationalism och sade rakt ut att den nya världsordningen med USA som ledare måste etableras fullt ut.

Emmanuel Macron.

Den tidigare Rothschildbankiren Emmanuel Macron, numera president i Frankrike, höll under onsdagen ett tal i den amerikanska kongressen.

Macron, som bland annat gick till val med löften om att värna om Frankrike eftersom att ”världen behöver ett starkt Frankrike”, fördöme i sitt tal till kongressen alla former av nationalism och ”isolationism”. Han uppmanade också USA att engagera sig mer i ”globala frågor”.

— Vi kan bygga det tjugoförsta århundradets världsordning på en ny form av multilateralism… Detta kräver, mer än någonsin, USA:s insatser eftersom er roll var avgörande för skapandet och försvarandet av dagens fria värld. Det var USA som uppfann multilateralism. Det är ni som måste hjälpa till, bevara och återuppfinna den, sade Macron i sitt tal.

Den kritik som Macron riktade mot USA kan huvudsakligen tolkas vara riktad mot den försiktigt protektionistiska politik som Donald Trump bedriver för att försöka stärka USA:s produktions- och arbetsmarknad. Det är samma kritik som andra globalister riktar mot honom, inte minst Fredrik Reinfeldt, som hoppas på svagare gränser gentemot den av honom identifierade ekonomiska stjärnan i öster, Kina.

Källa:
Macron denounces nationalism in speech to U.S. Congress (YouTube)


  • Publicerad:
    2018-04-26 10:30