KRIGSHETS. Hatet mot den än så länge relativt oberoende staten Syrien ökar bland västvärldens politiker i takt med den intensifierade mediepropagandan mot landet. EU-liberalernas ordförande hoppas nu på en ökad militarisering av EU med egen militär, som han bland annat vill ska användas mot Syrien.

Guy Verhofstadt. Foto: Superbenjamin (CC BY-SA 3.0)

Mot bakgrund av USA:s, Storbritanniens och Frankrikes missilattack på Syrien i helgen, som baserades på overifierade uppgifter om en kemvapenattack i området, har EU-toppen Guy Verhofstadt nu gått ut och krigshetsat. Verhofstadt, som är ordförande för EU-parlamentets grupp Alliansen liberaler och demokrater för Europa, twittrade under tisdagen om att han tycker att det är synd att det inte finns någon EU-armé eftersom det innebär att globalistunionen inte kan utföra gemensamma attacker på Syrien.

Syrien har de senaste sju åren, på senare tid väldigt framgångsrikt, kämpat mot en mängd olika islamistgrupperingar stödda av bland andra Israel, olika regeringar i västvärlden samt olika gulfstater. Många bedömare anser att det enda som i dagsläget kan stoppa president Bashar al-Assad från att fortsätta leda landet är en omfattande militär insats från till exempel västländer.


  • Publicerad:
    2018-04-18 19:10