MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under förmiddagen genomförde Näste 7 en banderollaktion utanför Astrid Lindgrens skola i Vimmerby. Detta med anledning av den enorma mångkulturella otryggheten på skolan.

Under en längre tid har det inträffat olika incidenter på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby som har gjort att både elever och lärare känner sig otrygga. Lärare på skolan har slagit larm till skyddsombudet Magnus Lindberg om att elever bär vapen och att de inte längre vågar gå till jobbet.

— Går man till jobbet är det med en klump i magen. Vad ska hända i dag? säger en av lärarna angående situationen på skolan.

Trots att lärarna har slagit larm så vidtas inga åtgärder mot problemen.
Redan i september förra året anmälde personalen på skolan problemen men skolledningen gjorde inget åt saken då heller. Ytterligare en anmälan upprättades efter detta.
Skyddsombudet Magnus Lindberg skickade även in en anmälan till Arbetsmiljöverket. Men eleverna och lärarna får inget gehör.

Nordiska motståndsrörelsen har blivit kontaktade av elever på skolan med anledning av en misshandel som nyligen ägt rum mellan svenska ungdomar och rasfrämlingar. På grund av detta valde aktivister i Näste 7 under förmiddagen att genomföra en aktion utanför skolan. För att visa eleverna sitt stöd ställde aktivisterna upp sig med en banderoll med det tydliga budskapet: ”VIT UNGDOM. GÅ IHOP – SLÅ TILLBAKA!”

Då skolan undervisar elever från klass 1-9 var lärarna snabba med att avlägsna de minsta barnen till en plats så långt borta från aktivisterna som möjligt. Därefter började flertalet elever och lärare att samlas vid entrén. Några ungdomar vågade sig modigt över till aktivisterna för att diskutera situationen på skolan och för att visa sin uppskattning över aktivisternas närvaro

Under årens lopp har flera lärare sagt upp sig med anledning av otryggheten på skolan då andelen ”nyanlända” elever snabbt har ökat. Eleverna som kom fram intygade att detta också är orsaken till våldsamheterna.

Efter en stund kom även en lärare fram och meddelade Motståndsrörelsens representanter att polis var tillkallad. Då det ligger en polisstation i anslutning till samma gata skämtade eleverna och sa ”vi får se om det går snabbare nu”. Tydligen så har det tagit lång tid för polisen att dyka upp tidigare när bråk har uppstått. Rasfrämmande elever ställde upp sig en bit framför banderollen för att posera som ”gangstrar”.

Polisen anlände till slut men lät aktionen fortgå. En journalist från Dagens Vimmerby dök även upp och ville intervjua ansvarig på plats men blev avvisad och fick därmed skriva utifrån sina egna slutsatser.

Aktionen avslutades sedan och Näste 7 uppmanar återigen de nordiska ungdomarna på skolan att ”slå tillbaka!”.

Källor:
Elever tar med vapen till skolan och kränker lärare
Lärare flyr Astrid Lindgrens skola


  • Publicerad:
    2018-09-25 22:21