NÄSSJÖ. En 19-årig elev på en gymnasieskola i Nässjö ska ha våldtagit en av skolans lärare inne i skolans lokaler. Förundersökning har inletts och mannen är gripen och anhållen.

En gymnasieelev ska ha utsatt en lärare för våldtäkt på en gymnasieskola i Nässjö kommun. Enligt uppgifter till Nordfront handlar det om Brinellgymnasiet.

Våldtäkten ska ha skett under fredagen den 14 september. Enligt uppgifter som framkommit har det hänt inne i skolans lokaler. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, ska ha polisanmälts och stängts av från skolan under den efterföljande måndagen. Sedan dess har han också suttit anhållen.

— Läraren ska inte vara fysiskt skadad och är i arbete, efter eget önskemål, kommenterar gymnasiechefen till Sveriges Radio.

Rektorerna på skolan ska ha samlat de anställda på tisdagen och informerat dem om att brott skett mot personal. Gymnasiechefen kommenterar till Jönköpings Posten:

— Hittills så har vi i morse informerat personalen om det inträffade. Där har vi givit dem en möjlighet att prata med eleverna. Vi kommer ha en mer fördjupad information imorgon, där vi kommer diskutera vad man kan och bör säga till eleverna.

Uppdatering:

Under onsdagen begärdes Nor Aldeen Abdllah häktad kammaråklagare av Klas Lööf. Eksjö tingsrätt beslutade att häkta den 19-årige främlingen, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Abdllah, som ska vara känd sedan tidigare av polisen, nekar till brott.

Källor:
18 september 15.49, Våldtäkt, Nässjö
Gymnasieelev misstänks för våldtäkt mot lärare
Misstänkt våldtäkt på lärare i länet


  • Publicerad:
    2018-09-19 10:00