GÖTEBORG. En man har blivit knivskuren inne på centralstationen i Göteborg. Delar av centralen är avspärrade och den skadade mannen har förts till sjukhus. Knivattacken ska ha skett i samband med ett bråk. 

En man blev under förmiddagen knivskuren inne på Göteborgs centralstation. Mannen ska ha blivit knivskuren i benet och i ryggen i samband med ett bråk med en för honom okänd man.

Den skadade mannen är i 20-års åldern och har nu förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vid ambulanspersonalens ankomst var mannen vid medvetande och talbar. Skadeläget är i nuläget oklart.

Polisen larmades till platsen klockan 13:31 och har nu spärrat av delar av centralstationen, bland annat ingången mittemot köpcentrumet Nordstan. Morten Gunneng, vakthavande polisbefäl i region väst berättar för Expressen att händelsen skedde innanför entrén.

— Ingen är gripen ännu. Vi försöker ringa in misstänkt gärningsperson, säger Gunneng.

Polisen har sju enheter på brottsplatsen, som bland annat ska bevaka de avspärrade områdena och prata med vittnen. Man ska också starta en teknisk undersökning på brottsplatsen. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till dråp.

Vid klockan 15:30 upphävdes polisens avspärrningar på platsen.


  • Publicerad:
    2020-10-24 15:35