DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En bomb detonerade under natten i en trappuppgång till ett bostadshus i Helsingborg. Det var en ovanligt kraftig smäll där hela entrén demolerades och ett stort antal fönster krossades.

Under natten till tisdagen exploderade en bomb vid ett bostadshus på Brunnsbäcksgatan i Helsingborg. Polisen larmades vid 2-tiden på natten.

Smällen var enligt vittnena mycket hög.

— Jag har varit i Irak och aldrig hört en så hög smäll som denna. Min sjuårige som sprang i min famn för han var så rädd, han gråter fortfarande. Jag har bott här i 15 år och aldrig hört något liknande. Mina fönster skakade, säger ett vittne.

— Jag kollade på tv när det small så högt att katter och hundar flög upp och min tunga lampa välte omkull, berättar ett annat vittne.

Bomben har orsakat omfattande skador på en portuppgång och många fönsterrutor har krossats, även på en intillliggande fastighet.

— Man har benämnt skadorna på entrén som att entrén är bortsprängd, så det säger en del om själva skadebilden på platsen, sade Kim Hild, polisens presstalesman.

— Det är mer än bara dörren. Alla fönster på hela trappuppgången är skadade. Så det var en otroligt kraftig smäll, tillägger hon.

Två bröder som båda är kända av polisen bor i den drabbade trappuppgången. De är dömda för bland annat narkotikabrott, misshandel, brott mot vapenlagen, utpressningsförsök, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Om bomben på något sätt kan ha att göra med brödraparet kan inte polisen uttala sig om.

— Det jag kan säga i nuläget är att det är en intensiv utredningsfas som pågår. Det är ingen gripen och ingen som planeras att gripas heller, säger Hild.

Ingen skadades fysiskt vid smällen som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Källor:
Bomb mot bostadshus i Helsingborg inatt – polisen: ”En otroligt kraftig smäll”
Explosion i trappuppgång i Helsingborg


  • Publicerad:
    2020-05-12 11:05