MEDIA. Expo har publicerat en artikel som handlar om judekritiska konspirationsteorier i kölvattnet av den islamistiska terrorn i Frankrike.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Efter så gott som varje terrordåd dyker olika konspirationsteorier upp och ofta är de antisemitiska. Morden i Frankrike är inget undantag.

Så skriver Expo i en artikel som är signerad av juden Jonathan Leman och Daniel Vergara.

Artikeln tar bland annat upp saker pro-palestinska aktivister och amerikanska ”konspirationsteoretiker” har skrivit om de franska terrordåden och försöker förknippa dessa med vad nationella i Sverige har skrivit. Detta trots att de förstnämnda grupperna påstått att terrordådet i Frankrike genomfördes av judar eller sionister, något som de sistnämnda inte gjort.

Expo-skribenterna citerar bland annat från Nordfront:

Svenska Motståndsrörelsen har inte lanserat någon konspirationsteori om själva terrordådet utan förklarar det istället som en konsekvens av ett påstått judiskt världsherravälde. Och har lagt upp en artikel med rubriken ”Judarna gav oss muslimerna”.

”Den ’mångkulturella’ ideologin uppfanns även av just judar”, står det i artikeln och vidare:

”Flyktingströmmarna som för övrigt genereras från Mellanöstern är skapade av sionistiska krig sprungna ur en amerikansk kongress som är i knäet på Israel-lobbyn.”

Vidare skriver de att ”nazistsajten Nationell.nu skriver att dådet kan ha varit en ’false flag’ operation”, vilket Nationell.nu invänt emot på följande sätt:

1. Nationell.nu är inte och har aldrig varit en nationalsocialistisk sajt.

2. Det Nationell.nu skriver om ”false flag” är att filmen som visar polisskjutningen i Paris ”har fått vissa att spekulera om en så kallad false flag-operation”, vilket uppenbarligen är ett faktum. Nationell.nu påstår inte att händelsen de facto är en false flag eller att det ens är troligt.

Noterbart är att Expo inte länkar direkt till några av hemsidorna eller artiklarna de refererar till.

Källa:
Antijudiska konspirationsteorier efter terrorattentatet


  • Publicerad:
    2015-01-12 00:35