INRIKES. På grund av att Sverigedemokraterna valde att rösta mot regeringens budget hotas nu svenskfientliga tidskriften Expo att stängas ner.

Nordfront avslöjade tidigare Expos hemliga högkvarter. På bilden ses högkvarteret samt några personer aktiva inom Expo.

Nordfront avslöjade tidigare Expos hemliga högkvarter. På bilden ses högkvarteret samt några personer aktiva inom Expo.

Då Sverigedemokraterna röstade på Alliansens budget kan bidragen till så kallade kulturtidskrifter komma att minskas med hela 75 procent, från nitton miljoner skattekronor till endast fem miljoner nästa år.

Tidskriften Expo är en av de som hotas av det indragna bidraget då de årligen får över 400 000 kronor i bidrag. Daniel Poohl, Expos chefredaktör, vädjar nu om hjälp på sociala medier.

”Rädda det öppna samtalet. Rädda de fria rösterna. Rädda Expo och alla andra kulturtidskrifter som nu hotas av Alliansens försök att slakta hela kulturtidskriftssverige”, skriver Poohl i en statusuppdatering på Facebook.

En namninsamling ska även ha startats i hopp om att säkra stödet till ”kulturtidskrifterna”.

Fakta: EXPO

Stiftelsen Expo är en sionistisk privat stiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga allt som hyllar Sverige och eller kritiserar sionismen. Man har en nättidning expo.se och även en papperstidning som heter Expo.

Bakom finansiärerna finns flera kända sionister som använder organisationen för att bevaka sina politiska intressen i Sverige. En av dem är en viss Gabriel Urwitz som bland annat utpekas som skyldig till att miljardbelopp försvann ur Gotabanken på 1990-talet.

Robert Aschberg är styrelsemedlem i stiftelsen Expo och använder bland annat resurser från sitt mediabolag Strix-television för Expos räkning. Trogna medarbetare får frikostigt jobb inom Aschbergs mediasfär.

Sedan 2011 sitter även Mona Sahlin i Expos styrelse.

Läs också:
Expos verksamhet och mål

Källa:
Nu hotas ekonomin för tidskriften Expo – På grund av SD


  • Publicerad:
    2014-12-17 23:10